Premium

Finaliste Miss Beauty of Noord-Holland wil anderen inspireren

Finaliste Miss Beauty of Noord-Holland wil anderen inspireren
Dilayla Kurt (20) met haar Miss Beauty of Noord-Holland finale sjerp
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Hoofddorp

De Hoofddorpse Dilayla Kurt (20) staat op 29 maart in de finale van Miss Beauty of Noord-Holland. Daar zal ze het opnemen tegen zeventien andere finalisten.

Het was Dilayla’s meisjesdroom: model worden. Toen haar groeispurt het liet afweten bij één meter zestig, viel deze droom in duigen. Bij bijna alle modellenbureaus is het een vereiste dat je als vrouw minstens één meter zeventig lang bent. Om toch in de modesferen te blijven is ze International Fashion and Management gaan studeren.

Een tijdje geleden zag Dilayla een advertentie op Instagram voor een Miss Beauty of Noord-Holland casting. Dilayla: „Ik stuurde hem door naar mijn ouders, eigenlijk als grapje. Zij reageerden heel enthousiast dat ik moest meedoen.”

Dilayla kent de winnares van de Miss Teen of Noord-Holland 2019, de Hoofddorpse Indy Kames. Als winnares kon Indy Dilayla aandragen. „Bij de missverkiezingen draait het niet alleen om uiterlijk, lengte, of maat. Je karakter en inzet tellen net zoveel mee”, zegt de finaliste.

Als voorbereiding op de casting keek Dilayla video’s op Youtube van missverkiezingen, of tutorials over hoe je op hakken moet lopen.

Castingdag

Op de casting waren tachtig auditanten aanwezig. De middag begon met een voorstelronde, met vragen die niet voorbereid konden worden. Daarna kwam de bikinironde. In een zelf uitgekozen bikini moesten de potentiële missen vijf seconden een pose aanhouden.

Dilayla mocht samen met 24 anderen door naar de laatste ronde. In die ronde kregen de auditanten een Engelse vraag waar zij in het Engels op moesten antwoorden. „Ik studeer in het Engels, dus ik kon mij goed redden”, zegt Dilayla.

Samen met zeventien anderen staat Dilayla in de finale op 29 maart in Purmerend. Uit de regio Haarlem en omstreken staan ook Lies, Marijne, Paris en Roos in de finale. „Sommige meiden hebben veel meer ervaring dan ik. Zij zijn al jaren model. Dat kon je ook zien aan hoe comfortabel ze waren bij de portfolio-fotoshoot”, zegt Dilayla.

Stemmen

In aanloop naar de finale kan er gestemd worden op de finalisten. Dilayla staat volgens de laatste poll op nummer vier met 144 stemmen. De stemmen tellen voor 20 procent mee in de uitslag.

Ook moeten de finalisten zoveel mogelijk geld ophalen voor de LINDA.foundation. Dit goede doel zet zich in voor gezinnen die in armoede leven.

De finale zelf begint met een dans met alle finalisten. Daarna volgen een avondjurk, bikini en hashtag-ronde waarin de vrouwen dertig seconden over een bepaald onderwerp moeten praten.

Op 29 maart worden twee winnaressen aangewezen: Miss Beauty of Noord-Holland en Miss Intercontinental of Noord-Holland. Miss Beauty staat voor natuur en milieu. Miss Intercontinental staat voor de meest zelfverzekerde vrouw. „Ik weet eigenlijk ook niet hoe de jury daar op gaat beoordelen”, zegt Dilayla. De winnaressen van de missverkiezing Noord-Holland gaan door naar de nationale missverkiezingen.

Dilayla wint het liefste Miss Intercontinental. „Ik was vroeger erg onzeker. Ik heb geleerd dat een mooi innerlijk belangrijker is. Het lijkt mij gaaf om Miss Intercontinental te winnen zodat ik andere meiden hiermee kan inspireren.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen