Premium

Wim de Bie werd verliefd op een foto van zijn Annie, nu zijn ze zestig jaar getrouwd

Wim de Bie werd verliefd op een foto van zijn Annie, nu zijn ze zestig jaar getrouwd
Wim en Annie de Bie met hun hondje Tira.
© Foto George Stoekenbroek
Hippolytushoef

Toen Wim de Bie bij een maat de foto van Annie van Dompselaar op de schoorsteenmantel zag staan, was hij verkocht.

Of hij een afspraakje wilde met Annie? De maat zou het wel even regelen, want Annie was tenslotte zijn schoonzus. Inmiddels zijn Wim (83) en Annie de Bie (80) zestig jaar getrouwd. Met zoon Rob (59) en dochter Ingrid, plus vier kleinkinderen en ook al vier achterkleinkinderen.

De eerste keer spraken ze af in Middenmeer. „Bij de melkboer”, zegt zij. „Daar was een overkapping waar je onder kon staan. Zo’n eerste keer ga je mekaar niet thuis ontmoeten. Leuke jongen, dacht ik meteen. Ik was toen achttien.”

Ze werkte in een verpleeghuis in Beekbergen. Wim de Bie: „Daarvoor had ze in een pension in Callantsoog gewerkt. Laat ik nou net met haar werkgeefster van toen aan de praat raken, toen ik een klusje als elektromonteur had. Ze kon zo weer beginnen.”

Op een bijzonder koude dag, op die 19e februari lag de sneeuw op straat, trouwden ze op het gemeentehuis van Wieringerwerf. Daarna naar het Kooibos in Hippolytushoef voor foto’s.

„We konden een huisje huren aan de Beltstraat in Hippolytushoef”, zegt zij. „Daar is onze zoon geboren. Daarna verkasten we naar de Amsteldiepstraat in Den Oever. Uiteindelijk konden we naar de Rozenstraat in Hippolytushoef. Hier wonen we nu 54 jaar.”

Televisieantennes

Leuk detail is dat Wim de Bie aan de overzijde de televisieantennes op de daken heeft bevestigd. „Twee weken later hoorde ik dat we hier naartoe mochten. We waren de eerste bewoners. De buren hadden allemaal dezelfde leeftijd. Inmiddels wonen er nog maar een paar van die generatie. Er zijn nu weer jonge gezinnen. Je hoort de kinderen joelen als ze in de zomer een zwembadje in de tuin hebben.” Zij: „Gezellig.”

Toen ze kinderen hadden, werkte zij jaren in Noorderlicht. Hij vond het geen probleem. „Als de eerste die thuis was, maar kookte.” Hij was heel sportief, speelde onder andere in het eerste van Succes.

Ze zijn dol op dieren. Hun golden retriever Ashley die twaalf werd, mocht overal mee naar toe. Shih Tzu Tira kregen ze tien jaar geleden als vadersdagcadeautje.

’s Zomers vroeg fietsten ze in het weekend naar het Robbenoordbos. „Om half zes”, zegt zij. „Kijken of we wild zagen. Nee, nooit een hert gezien.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen