Premium

Geen nieuwe fouten gevonden bij extra controle van begroting Purmerend

Geen nieuwe fouten gevonden bij extra controle van begroting Purmerend
© Foto ANP
Purmerend

Onderzoek naar de juistheid van de cijfers in de Purmerendse begroting heeft geen grote misstanden aan het licht gebracht.

De Purmerendse gemeenteraad eiste vorig jaar dat het huishoudboekje onder de loep moest worden genomen, nadat de VVD een rekenfout van 750.000 euro ontdekte in de bedragen. Wethouder Harry Rotgans van financiën ontsnapte in november aan een motie van afkeuring omdat een meerderheid van de gemeenteraad dat een te zware straf vond. Maar de raad schakelde wel een accountant in om de financiële cijfers opnieuw tegen het licht te houden.

De resultaten van dat onderzoek door het bureau Ipa-Acon Advies zijn nu bekend. De misrekening van 750.000 euro is ook door de onderzoekers gevonden, maar die heeft uiteindelijk geen invloed op de financiële huishouding van de gemeente. ,,Aanpassing van de telling heeft geen financiële impact, maakt alleen de presentatie juister’’, stellen de speurneuzen vast.

Wel is in sommige gevallen een door het college geformuleerde toelichting op de cijfers niet duidelijk, aldus de accountant. In enkele andere gevallen wordt de toelichting op de cijfers te summier bevonden Het college zou er in die gevallen goed aan doen de kredieten ’met meer diepgang’ te presenteren. In een geval is een balans niet bijgewerkt, maar ook dat heeft ’geen financiële impact’. Datzelfde geldt voor andere onvolkomenheden.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen