Premium

Agressieve foutparkeerder die handhavers van Beverwijk zou hebben mishandeld, zit nog vast

Agressieve foutparkeerder die handhavers van Beverwijk zou hebben mishandeld, zit nog vast
De foutparkeerder wordt afgevoerd.
© Foto Mediahuis
Beverwijk

De 34-jarige Velsen-Noorder die woensdag werd opgepakt nadat hij zich verzette tegen een arrestatie door drie handhavers van de gemeente Beverwijk, zit nog steeds vast. De man wordt volgens de politie verdacht van twee mishandelingen en vernieling.

Het liep woensdagmiddag snel uit de hand toen handhavers de man wilden aanspreken omdat die zijn auto fout had geparkeerd op het Stationsplein/Breestraat. Met hulp van meer opgeroepen handhavers probeerden ze hem te arresteren omdat hij agressief reageerde.

Burgemeester Smit van Beverwijk reageerde verbolgen op Facebook en meldde dat de drie handhavers zich moesten laten behandelen in het ziekenhuis aan hun verwondingen omdat de man agressief reageerde. Een van de handhavers heeft zijn arm bezeerd en kan een tijdje niet werken, aldus de burgemeester. Smit neemt ferm afstand van de actie van de man die hij ’tuig’ noemt op Facebook.

De handhavers in Beverwijk hebben geen wapengerei bij zich zoals een stok of pepperspray. Dit incident is wat hem betreft ook geen reden om die discussie opnieuw te voeren. ,,Het zijn gelukkig uitzonderingen. De laatste keer dat we zoiets meemaakten waarbij handhavers mishandeld werden, was met de feestweek en was echt gerelateerd aan de horeca.’’

Op Facebook klinkt veel afschuw over de actie van de foutparkeerder. Geweld tegen handhavers is nooit goed te praten, zeggen veel reageerders. Maar er zijn ook nuancerende geluiden. Zoals van schilder Aaron van der A, die de arrestatie zag gebeuren en filmde. ,,Meneer was agressief, maar hij heeft zich naar mijn idee alleen verzet. Hij heeft niemand bewust willen verwonden en heeft dat naar mijn idee ook niet gedaan.’’ Dat bevestigen ook andere omstanders.

Op een filmpje van Van der A is te zien dat de man zich probeert los te worstelen van de arrestatie. Er is op het filmpje niet te zien dat de man de handhavers slaat of mishandelt. Even later krijgen de handhavers bijstand van de politie en wordt de man afgevoerd.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen