Wormerland en Oostzaan moeten zelfstandig blijven! Of is een fusie beter? Uw mening geven kan tot vrijdag 12 uur.

Wormerland en Oostzaan moeten zelfstandig blijven! Of is een fusie beter? Uw mening geven kan tot vrijdag 12 uur.
Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bespreekt in Oostzaan de problemen met Wormerland.
© Archieffoto/Pascal Fielmich

Wormerland en Oostzaan moeten zelfstandig blijven! Of is fuseren beter? U heeft tot vrijdagochtend 12 uur gelegenheid om uw mening te geven. Onder dit artikel staat een knop naar drie vragen. De krant is benieuwd wat u vindt.

Wormerland en Oostzaan zijn nu nog zelfstandige gemeenten. Ze hebben een eigen burgemeester, wethouders, raadsleden en dus ook een gemeentehuis. De gemeenten werken ambtelijk samen.

Onlangs verscheen een kritisch rapport over Wormerland en Oostzaan. De kritiek heeft deels betrekking op de werkdruk bij ambtenaren, met gevolgen voor de dienstverlening, zoals oplopende wachttijden. Tijdens een bespreking van dat rapport bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad in Wormerland de zelfstandigheid niet wil opgeven. Ook in Oostzaan wil de meerderheid op dezelfde voet verder.

Wat vindt u, is fuseren beter? Dat de samenwerking moet worden uitgebreid leidt geen twijfel. Maar met wie? Zaanstad, Landsmeer, de Brecht-steden (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo), of zijn er andere kandidaten?

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen