Premium

OM eist celstraf voor vuurwerkbom; Verdachte geeft slachtoffers duidelijkheid: ex van dochter des huizes gaf opdracht

OM eist celstraf voor vuurwerkbom; Verdachte geeft slachtoffers duidelijkheid: ex van dochter des huizes gaf opdracht
Bunschoten

Tegen de 21-jarige Jeffrey K. uit Bunschoten is dinsdag anderhalf jaar celstraf geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. K heeft op 6 november in een woning aan de Sweelinckstraat in Bunschoten een vuurwerkbom laten ontploffen. Daarnaast eiste het OM een schadevergoeding van enkele duizenden euro’s, een contactverbod en een psychiatrische behandeling voor de jonge Bunschoter.

De bom ontplofte bij een gezin dat al geruime tijde last heeft van Dave L., de ex-vriend van de dochter. De familie was ervan overtuigd dat deze ontploffing daar ook mee te maken had. Op camerabeelden werd echter duidelijk dat de bom was opgehangen door Jeffrey K. K. beriep zich na zijn aanhouding op zijn zwijgrecht. Dave L. uit Bunschoten werd ook aangehouden, maar een dag later vrijgelaten.

Op de zitting had Jeffrey K. een verrassing voor de rechtbank en de slachtoffers die in de zaal zaten. Hij bekende dat hij de vuurwerkbom, een zware bom van Pools illegaal vuurwerk, had opgehangen in opdracht van Dave L.. Dat leidde tot grote opluchting bij de getroffen familieleden. Zij vertelden hoe erg het is om dagelijks bang te zijn in je woning bij het idee wat er had kunnen gebeuren als er iemand op het toilet had gezeten op het moment van de aanslag.

Zij vroegen Jeffrey K. om hen duidelijkheid te geven. Dat deed de berouwvolle verdachte. De officier van justitie vertelde dat er een veel lagere straf uitrolde door deze bekentenis. Hij gaf ook aan dat het brein achter de aanslag, Dave L. opnieuw vervolgd zal worden. Advocaat Tonco Roest Krollius vond de strafeis erg hoog omdat Jeffrey K. nu ook verantwoordelijk wordt gehouden voor alle overlast door de andere verdachte. Jeffrey K. bood in zijn laatste woord zijn excuses aan.

De uitspraak is op 3 maart.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen