Premium

Celstraf en contactverbod voor vader uit Heerhugowaard na misbruik dochters

Celstraf en contactverbod voor vader uit Heerhugowaard na misbruik dochters
De rechtbank in Alkmaar heeft een Heerhugowaardse vader veroordeeld vanwege ontucht met zijn minderjarige dochters.
© Archieffoto
Heerhugowaard

De 52-jarige R.S. uit Heerhugowaard is wegens ontucht met zijn minderjarige dochters door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De vader moet de slachtoffers (nu 20 en 14 jaar) in totaal ruim 10.300 euro schadevergoeding betalen, een verplichte behandeling ondergaan en krijgt bovendien een contactverbod voor drie jaar opgelegd.

Behandeling

Tegen S. was eerder door de officier van justitie 45 maanden cel, waarvan 15 maanden voorwaardelijk, bijna 23.000 euro schadevergoeding, behandeling plus een contact- en locatieverbod voor vijf jaar geëist.

Hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van zijn oudste dochter tussen haar 13e en 15e, thuis in Heerhugowaard en op een schip naar Finland. Aan boord zou hij haar hebben ontmaagd.

Bewijs

De rechtbank sprak de man, die de gemeenschap ontkende, vanwege onvoldoende wettig en overtuigend bewijs van dat laatste feit vrij.

De incest met zijn jongste dochter zou volgens justitie vanaf haar 10e hebben plaatsgevonden. Omdat hiervoor geen steunbewijs is, acht de rechtbank alleen ontucht na haar 12e bewezen.

Bekoeld

S. stelt nooit orale seks met zijn dochters te hebben gehad en hooguit tijdens drie verlofperiodes in 2013 en 2018 in de fout te zijn gegaan. Het motief zou zijn dat de relatie met zijn vrouw was bekoeld.

Aantekeningenboekje

De zaak kwam vorig jaar zomer aan het licht, toen de moeder van de kinderen een aantekeningenboekje van haar jongste dochter vond, waarin zij de gebeurtenissen had opgeschreven. S. zit sinds zijn ontmaskering achter de tralies.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen