Premium

Samenwerking moet recreatiegebied nog aantrekkelijker maken: ’Er is zoveel meer te doen in Spaarnwoude’

Samenwerking moet recreatiegebied nog aantrekkelijker maken: ’Er is zoveel meer te doen in Spaarnwoude’
Yorinte Smit van Recreatie Noord-Holland(l.) en voorzitter Ineke van der Geest van Spaarnwoude geeft energie.
© United Photos/Paul Vreeker
Velsen-Zuid

Hoe kun je bezoekers van recreatiegebied Spaarnwoude langer in het gebied laten verblijven en uitnodigen om er meer activiteiten te gaan ondernemen? ’Spaarnwoude geeft energie’, een samenwerkingsverband van 36 in Spaarnwoude actieve ondernemers en beheerder Recreatie Noord-Holland, heeft er een aantal plannen voor bedacht.

,,Spaarnwoude is een plek waar je alle ruimte hebt om leuke dingen te doen”, zegt voorzitter Ineke van der Geest van Spaarnwoude geeft energie. ,,We vroegen ons af: Wat is nou eigenlijk het dna van Spaarnwoude? En bedachten vervolgens dat dat stoer, actief en gastvrij is. Je kunt er met vrienden, familie of gewoon alleen zorgeloos nieuwe energie opdoen. Het is veelzijdig en er is ook voor ieder wat wils: stoere buitensporten, avontuurlijke tochten en de evenementen als Dutch Valley, Dance Valley en Latin Village. Maar het is ook een plek waar je lekker kunt wandelen of fietsen, of het leven op een boerderij kunt ontdekken. En na afloop kun je samen eten in een van de vele restaurants en overnachten in een van de vele recreatiewoningen of op de camping een nacht doorbrengen. Als we de krachten van al die ondernemingen bundelen, kunnen we Spaarnwoude nog aantrekkelijker maken.”

Yorinte Smit van Recreatie Noord-Holland: ,,We willen nu als Recreatie Noord-Holland in nauwe samenwerking met de ondernemers, in Spaarnwoude allerlei arrangementen gaan aanbieden. We willen de bezoekers de weg wijzen naar wat er allemaal te doen is.”

Dutch Valley

,,Zoals bijvoorbeeld bezoekers van Dutch Valley ook een biertrial bij ActionPlanet aan te bieden”, zegt Van der Geest. ,,Of paintballers, die ook bij ActionPlanet een rondje met de quad komen rijden. Of een wandeling die start bij Villa Westend en waarbij ook een hapje en een drankje bij Cafetaria Visser bij pontje Buitenhuizen is opgenomen. We moeten het de bezoekers makkelijker maken om een bepaalde route in dit gebied af te leggen.’’ Smit: ,,En dan hebben we komend voorjaar op 17 mei het evenement ’Ontdek Spaarnwoude’, in het kader van het vijftigjarig jubileum van Spaarnwoude. Bij dat evenement zet een groot aantal bedrijven in Spaarnwoude haar deuren open om het publiek kennis te laten maken met wat ze allemaal in huis hebben.”

Van der Geest: ,,Het moet allemaal nog wel vorm gaan krijgen, maar de intentie om de krachten te bundelen is er. Dat gaat zich ongetwijfeld vertalen in een groter en aantrekkelijker aanbod vanuit recreatiegebied Spaarnwoude. Spaarwoudegeeftenergie.nl moet één grote webshop worden, waar bezoekers van alles kunnen boeken en bestellen.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen