Menselijk spoor op schep in zaak vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn [video]

Hoorn

Op een schep die onder een brug in het Robbenoordbos in de Wieringermeer is gevonden, zijn menselijke sporen aangetroffen. Volgens de politie kan dit betekenen dat de schep is gebruikt om Sumanta Bansi uit Hoorn in dit bos te begraven, die al twee jaar wordt vermist.

Sumanta Bansi woonde bij een Surnaams-Hindoestaans echtpaar in Hoorn toen ze eind 2017 op haar 22e na een eerdere abortus voor de tweede keer zwanger werd.

,,Ze keek er echt naar uit om moeder te worden’’, zei politiewoordvoerder Wendy Boudewijn dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Juist hierdoor vermoedt de politie dat zij om het leven is gebracht.

De politie en militaire veteranen hebben meermalen in het Robbenoordbos vergeefs naar haar lichaam gezocht. Boudewijn: ,,Wij denken dat ze hier samen met een andere persoon in een personenauto op 18 februari 2018 en de ochtend erna is geweest.’’

De telefoon van Sumanta is 18 februari 2018 voor het laatst gebruikt. Haar bekenden in Hoorn en haar medestudenten op de Universiteit van Amsterdam, waar zij biomedische wetenschappen studeerde, hebben niets meer van haar vernomen.

Magneetvisser

Vermoedelijk door een magneetvisser is de schep met een opvallende Nederlandse vlag op de steel boven water gekomen waarop menselijke sporen zijn gevonden. Ook is in de Den Oeversche Vaart een mes gevonden. De politie zoekt de eigenaars en de anoniem gebleven magneetvisser.

Voor de gouden tip wordt 15.000 euro uitgeloofd.

Lees ook: Veteranen doorzoeken een dag lang het Robbenoordbos, op zoek naar vermiste Sumanta. Dan gaat een warm soepje na afloop er wel in

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen