Premium

Rechtszaak tegen man met kapitaal aan LSD-zegels is aangehouden; ’Verdachte niet goed voorbereid’

Rechtszaak tegen man met kapitaal aan LSD-zegels is aangehouden; ’Verdachte niet goed voorbereid’
Naarden

De strafzaak tegen de 23-jarige Hamzi A. uit Almere die vorig jaar maart in Naarden tijdens een verkeerscontrole werd opgepakt met 36.500 LSD-zegels ter waarde van bijna anderhalve ton gaat op 26 mei verder. De rechtbank in Lelystad vindt dat A. zich te weinig heeft kunnen voorbereiden op zijn strafzaak, omdat hij pas vier dagen voor de zitting een dagvaarding heeft gekregen.

Het verzoek van de raadsman om een reclasseringsrapport over A. op te stellen acht de rechtbank onnodig. ,,Wij zijn genoeg geïnformeerd over u.’’ De officier had wel een reclasseringsrapportage aangevraagd maar de reclassering liet weten dat ze te weinig capaciteit heeft om aan die vraag te voldoen.

De raadsman van A. vindt zo’n onderzoek van ’eminent’ belang omdat zijn cliënt, een hoogopgeleide jongen die uit een voorbeeldgezin komt, toch heel zwaar in de problemen zit. De Almeerder is nog nooit eerder met justitie in aanraking geweest.

De rechtbank wil dat A. open kaart speelt: ,,U hoeft niemand erbij te lappen maar we willen wel weten wat uw rol is in de gepleegde feiten.’’ A. beroept zich voornamelijk op zijn zwijgrecht omdat hij bang is voor represailles vanuit het milieu. ,,Ik wil eerst met mijn raadsman overleggen wat ik wel en niet kan zeggen. Het zijn best enge gasten.’’ Daaruit maakte de rechtbank op dat A. niet goed was voorbereid op het proces tegen hem.

De politie trof in de auto van A. de LSD-zegels aan. Na onderzoek zou zijn gebleken dat hij bezig was met de export van de zegels. Daarnaast zou hij al een paar maanden in softdrugs handelen en in bezit zijn van een pillenmachine.

Voortzetting op 26 mei

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen