Premium

Column: Afwasgesprek is gezellig, maar vaatwasser Truus kan niet worden gemist

1/2

Truus, zo noemen wij onze vaatwasser van Siemens. Truus is onze trouwe keukenhulp. Klaagt nooit als zij midden in de nacht aan het werk moet, ook niet als de afwas omvangrijk is.

Truus is acht jaar in ons gezin en heeft slechts één dag niet gewerkt wegens gezondheidsproblemen. Een verstopping, maar dat kon ik zelf na wat sleutelen bij Truus verhelpen. De voorganger van Truus leefde korter en was een dure jongen. Die Miele was na vijf jaar al overleden.

Vaatwassers hebben in ons gezin een zwaar leven, maar nu mijn vier kinderen de deur uit zijn mogen ze het wat rustiger aan doen. Truus werd het afgelopen weekend echter ziek. Iets met de warmtepomp en printplaten, zo bleek uit de foutcode. Best een kostbare reparatie, zo begreep ik na wat rondgekeken te hebben op internet.

Maar met z’n tweetjes heb je toch helemaal geen vaatwasser nodig, opperde mijn zoon. In zijn studentenhuis doen ze gezamenlijk de afwas. Best gezellig en je spreekt elkaar, meldt hij. Dat vond ik geen slechte suggestie, maar mijn vrouw dacht daar maandagavond tijdens het afwassen anders over. Zij kookt graag nogal uitgebreid dus ons afwasgesprek duurde daarom ook wat langer, maar over de noodzaak voor snel een nieuwe vaatwasser was zij kort en duidelijk.

Nog geen uur later had ik via internet diverse vaatwassers met elkaar vergeleken bij onder meer de Consumentenbond en er ook meteen een gekocht. Tot vreugde van mijn echtgenote werd deze dinsdagmorgen al geleverd. Gisteravond ging Truus-2 na een korte kennismaking zonder mopperen aan haar werk.

Lees hier de digitale editieVolg ons