Premium

Financiering promenade Telstar-stadion grote uitdaging: voetbalclub houdt ’inspirerende avond’

Financiering promenade Telstar-stadion grote uitdaging: voetbalclub houdt ’inspirerende avond’
© archieffoto
Velsen-Zuid

Financiering van de promenade aan de oostzijde van het Telstar-stadion is een grote uitdaging. Om de basis voor de financiering te leggen, houdt de voetbalclub maandag 9 maart een ’inspirerende avond’.

In december maakte commercieel directeur Steef Hammerstein op een supportersbijeenkomst bekend de promenade te willen bekostigen door de uitgifte van obligaties. De aanleg van de promenade, die breed maatschappelijk kan worden ingezet, kost acht ton.

Met de overkapte boulevard wil Telstar de faciliteiten voor het publiek een flinke impuls geven, zo staat in een nieuwsbrief.

Na onderzoek onder publiek aan de oostzijde blijkt dat goede sanitaire voorzieningen en meer horeca gewenst zijn. Bovendien wil Telstar het aantal plaatsen aan de oostkant uitbreiden naar 1963, waarvan er ongeveer vierhonderd staanplaatsen zijn.

Het plan is drie sanitaire units, een bar bij vak B en een grote bar voor de rest van de tribune te realiseren. Ook komen er aparte ’food units’. Op dit moment is er voor de maximaal 1600 toeschouwers alleen aan de noord-oostzijde een verkooppunt. Naar de promenade toe komt een splitsing tussen vak G voor de fanatieke aanhang en de rest van de tribune, een voorwaarde van de KNVB.

Niet alleen zijn er plannen voor een opwaardering van het stadion. Onlangs hebben B en W van Velsen een visie vastgesteld voor een opknapbeurt van Sportpark Schoonenberg-Waterloo.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen