Premium

Superrr sluit 10 april de deuren in Zaandijk

Superrr sluit 10 april de deuren in Zaandijk
Superrr Zaandijk gaat definitief sluiten. Vlnr.: Veronica, Meryem, Neset, Piet en Suzette.
© Archieffoto Pascal Fielmich
Zaandijk

Ze wisten dat het moment eraan kwam, maar de officiële mededeling kwam hard binnen. Superrr Zaandijk, de kleinste buurtsuper van Nederland, sluit vrijdag 10 april de deuren. ,,Iedereen is er kapot van’’, zegt vrijwilliger Piet Pennekamp.

De vier vrijwilligers en de drie medewerkers die een beschermde baan hebben, waren er al op voorbereid. Informeel was hun al eerder verteld dat de buurtsuper in buurthuis De Boed in Zaandijk ophoudt te bestaan. Nu dit officieel is bevestigd zit iedereen in zak en as.

Piet Pennekamp: ,,Vooral bij de medewerkers komt de bevestiging van de sluiting hard aan. Zij krijgen wel een andere, beschermde baan aangeboden, maar dat is toch niet hetzelfde. Kijk, zo’n winkel, dat wordt iets van jezelf. Elke dag heb je contact met buurtbewoners die anders nergens in de buurt terecht kunnen. Je kent ze ook allemaal. Je zorgt een beetje voor ze. Zo voelen zij dat.’’

Ook voor de buurtbewoners komt het definitieve besluit om hun Superrr te sluiten hard aan. Er was geen bedrijf bereid om de winkel in Zaandijk en in Purmerend voort te zetten, waarna sluiting onvermijdelijk werd.

Vrijdag 10 april is de winkel voor het laatst open. ,,Zaterdag wordt-ie leeggehaald en dan is het over.’’

Lees hier de digitale editieVolg ons