Premium

Nieuwe afspraken over bouw appartementen in Purmerendse wijk Kop West

Nieuwe afspraken over bouw appartementen in Purmerendse wijk Kop West
’Pont Neuf’ is de naam voor het complex met 89 sociale huurappartementen in Kop West.
© Illustratie Snippe Projecten BV
Purmerend

Het gemeentebestuur van Purmerend heeft nieuwe afspraken gemaakt met projectontwikkelaar Snippe en de ABB Bouwgroep over drie bouwplannen in Purmerend.

Daarmee komen een appartementencomplex op de locatie van het voormalige postkantoor aan de Gedempte Where en twee appartementengebouwen in de nieuwe wijk Kop West voor sociale huurwoningen en middeldure koopwoningen een stap dichterbij. In totaal gaat het om 287 woningen die aan de Purmerendse voorraad worden toegevoegd.

Het nieuwe appartementencomplex aan de Gedempte Where op de plek van het vroegere postkantoor krijgt de meeste woningen: 137 stuks in de koopsector. In de nieuwe wijk Kop West gaan de heipalen in de grond voor de bouw van een complex met ruimte voor 89 sociale huurwoningen. Even verderop in dezelfde wijk worden nog eens 61 middeldure koopwningen gebouwd.

De verwachting is dat de voorbereiding van de bouw van de appartementen in Kop West nog dit jaar van start kan gaan. Die gebouwen worden vernoemd naar beroemde bruggen, zoals ook elders in de wijk gebeurt. Het complex met sociale huurwoningen draagt de naam ’Pont Neuf’ op de site van projectontwikkelaar Snippe. De start van de bouw staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Ponte Rialto is een brug in Venetië, en die naam krijgt ook het complex voor koopappartementen in de nieuwe wijk. Die bouwstart staat gepland voor het derde kwartaal van 2020.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen