Inval Eemnes levert ’aanzienlijke hoeveelheid drugs’ op: ’Het spektakel is over’

Inval Eemnes levert ’aanzienlijke hoeveelheid drugs’ op: ’Het spektakel is over’
© Caspar Huurdeman
Eemnes

De politie-inval zondagavond in Eemnes heeft volgens de politie ’een goede vangst’ opgeleverd. De politie wil nog niet zeggen om hoeveel drugs het precies gaat, maar wel dat het ’een aanzienlijke hoeveelheid’ is. Ook bevestigt een woordvoerder dat het bij het aangetroffen drugslaboratorium inderdaad om crystal meth gaat.

De politie pakte op het terrein bij een woonboerderij aan de Te Veenweg Zuid een 66-jarige man op, maar heeft nog geen zicht op eventuele andere daders. „Het onderzoek loopt nog volop”, verklaart de woordvoerder.

De locatie is inmiddels ontmanteld en alle drugs zijn verwijderd. Tot en met maandagavond was er nog volop bewaking rondom het huis. Dinsdagochtend was er echter geen activiteit meer op en rondom het erf. „Het spektakel is over”, zo vertelt een omwonende. Naast een van de twee schuren op het terrein staan nog wel enkele plastic tonnen. Daarnaast lijkt een van de ramen van een schuur met purschuim te zijn ’gerepareerd’. Ook een raam van het woonhuis is dichtgetimmerd.

Verschillende specialisten van de recherche, de NFI (Nederlands Forensisch Instituut), de LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling) en de SEON deden onderzoek op het terrein. Met name in de twee aanwezige schuren achter de villa was volop activiteit. Ook werd door het droneteam van de landelijke politie met een drone het gebied tot in detail in kaart gebracht.

Lees ook: Drugslab aangetroffen in pand in buitengebied Eemnes, terrein wordt zwaar bewaakt

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen