Premium

Juf Hester uit ’t Zand bereidt zich tot in de puntjes voor op Lingo. Het helpt niet veel. ’Bij de letter S zeg ik ineens scheten, terwijl ik dat woord helemaal niet geoefend had’ [video]

Juf Hester uit ’t Zand bereidt zich tot in de puntjes voor op Lingo. Het helpt niet veel. ’Bij de letter S zeg ik ineens scheten, terwijl ik dat woord helemaal niet geoefend had’ [video]
Hester Schilder en Anneke Hoogstraten in de Lingo-studio.
© PR-Foto
’t Zand

Het was eigenlijk een pesterijtje van een collega. Want juf Hester, die dolgraag spelling geeft aan haar leerlingen, zou het vast fantastisch vinden om een keer aan het woordspelletje Lingo mee te doen. ,,Mijn collega dacht dat ik een grapje maakte, toen ik daar heel enthousiast op reageerde. Maar ik vond het gelijk te gek.”

Dus meldden Hester Schilder en Anneke Hoogstraten (allebei 26) zich aan voor deelname aan het bekende tv-programma. Wie de aflevering van maandagavond miste, kan dinsdag in de herkansing. Het tweetal uit ’t Zand schopte het bij optreden nummer één namelijk tot de finale.

Bij Lingo gaat het erom zo snel mogelijk woorden te raden. Alleen de beginletter wordt gegeven. De twee juffen dachten dat de schoolse aanpak wel zou werken. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk woorden op een hoop, de stof evenredig verdelen en stampen maar.

,,Op een gegeven moment was het alleen maar Lingo, Lingo en nog eens Lingo. Vanaf het moment dat we wisten dat we mee gingen doen, hebben we alle afleveringen opgenomen. We overleefden twee voorrondes en kregen toen te horen dat we op tv zouden komen”, vertelt Schilder.

Scheten

Alsof het een toets was, werd ze zenuwachtiger naarmate de opnames dichterbij kwamen. En eindelijk was daar dan het moment van de waarheid. De camera’s gingen aan en de twee juffen moesten zich van hun beste kant laten zien.

,,Ik was ontzettend goed voorbereid. Ik liet zelfs m’n vriend me overhoren. Toen ik eenmaal in de studio stond, je raadt het al, was ik het helemaal kwijt. Bij de letter S zei ik ineens ’scheten’, terwijl ik dat woord helemaal niet geoefend had. Gelukkig was het bij Anneke precies andersom. Ze was van tevoren heel zenuwachtig, maar in de uitzending juist mijn redder in nood.”

Schilder is op dit moment met haar vriend in Zuid-Afrika. Daar is Lingo niet te ontvangen. De kinderen uit haar klas zullen dus nog even moeten wachten op haar verhalen. ,,Mijn ouders nemen het op. Ik vind het best spannend hoe het er op tv uit ziet. Het was in de studio, dat je in de opmaak mag en dat soort dingen, in elk geval een heel leuk avontuur.”

Lees hier de digitale editieVolg ons