Premium

Met zijn chauffeurs komt Ferry Betjes (91) overal

Met zijn chauffeurs komt Ferry Betjes (91) overal
De bijna 92-jarige Ferry Betjes.
© foto kees de boer
IJmuiden

Elke week is de bijna 92-jarige Ferry Betjes van de partij om zijn favoriete club Stormvogels aan te moedigen.

Bij zowel de thuis- als de uitwedstrijden in IJmuiden is hij aanwezig. En dat kan door zijn goede vrienden Dieter en Philip, die hem elke zaterdag ophalen en weer thuisbrengen bij zijn huis in Velserbroek.

,,Tot een jaar terug reed ik nog zelf”, zegt de bejaarde fan. ,,Maar daar ben ik mee gestopt toen ik mijn auto total loss reed. Ik ben hartstikke blij met mijn chauffeurs, zij maken het mogelijk dat ik alle wedstrijden kan zien, van Den Helder tot Wormerveer.”

Deze zaterdag staat de kraker tegen VV IJmuiden op het programma. Aangezien de club uit Velsen-Zuid geen tribune heeft, neemt Ferry plaats op zijn rollator. ,,IJmuiden speelt werkvoetbal”, weet hij uit ervaring. ,,Daar moet Stormvogels geen technisch spel tegenover zetten, want dan gaan ze de boot in.”

Wanneer de spelers van zijn team het veld opkomen, wenst hij ze allemaal succes in het voorbijgaan. Dat wordt gewaardeerd: ,,Bedankt ome Fer”, klinkt het meermaals.

De wedstrijd is spannend: na een 1-0-achterstand komt Stormvogels even voor rust op gelijke hoogte, 1-1 wordt de eindstand.

De trouwe supporter kijkt na afloop monter vooruit: ,,Ik zie Stormvogels zaterdag over een week winnen thuis tegen ADO’20. Met vele doelpunten verschil, in elk geval genoeg om op doelsaldo de tweede periode te pakken.”

En als dat niet gebeurt?

,,Geen man overboord. Die jongens doen hun best. Meer kunnen ze niet doen, toch?

Hij wenkt zijn vriend Dieter: ,,Kom, naar de kantine. Kijken of ze een borreltje voor me hebben.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen