Premium

Karters verwachten vol huis in ’Monaco van Kennemerland’

Karters verwachten vol huis in ’Monaco van Kennemerland’
Het circuit van de Grand Prix van Limmen is ongeveer 600 meter lang.
© Illustratie PR
Limmen

De belangstelling voor de Grand Prix van Limmen, een kartwedstrijd op een stratencircuit door het dorp, is groot. De organisatie verwacht op 9 en 10 mei meer dan driehonderd deelnemers.

,,Het loopt al aardig vol, zondagavond sluit de inschrijving’’, zegt Mark Bonne, de woordvoerder van de organiserende vriendengroep uit Limmen. Er kunnen maximaal 200 individuele deelnemers en veertig bedrijventeams van drie karters meedoen. Bonne verwacht dat het maximum, ruim driehonderd deelnemers, wel gehaald wordt.

In elke ronde zullen tien karts tegelijkertijd rijden. De vijf karters met de snelste rondetijden plaatsen zich voor de finales. In de teamwedstrijden gaat het er om, de karters zodanig te laten rijden dat de snelste tijd gehaald wordt. De pits zijn bij het haventje van Limmen aan het Stet.

Fanzones

Driehonderd deelnemers, dat betekent waarschijnlijk ook dat er veel toeschouwers zullen zijn. ,,We gaan fanzones inrichten langs het parkoers, waar het publiek gezellig kan staan’’, zegt Bonne. ,,En ongetwijfeld zullen bewoners langs het parkoers in hun tuin het een en ander gaan doen.’’

Het stratencircuit dwars door het dorp staat volgens de organisatie nu al bekend als ’het Monaco van Kennemerland’. Het parkoers wordt afgezet met de bekende rood-witte blokken, vangrails of betonblokken. Daarachter komen dan op de meeste plaatsen dranghekken. ,,En er komen een paar verplaatsbare afzettingen, zodat eventueel hulpdiensten er door kunnen. Niet dat we op het parkoers ongelukken verwachten, maar de woningen moeten in noodgevallen bereikbaar blijven voor de hulpdiensten.’’

Op de website Grandprixlimmen.nl staat een filmpje waarop onder andere het circuit in vogelvlucht te zien is. Deelnemers (die minimaal zestien jaar oud moeten zijn) kunnen zich op diezelfde website inschrijven voor de kartwedstrijden. De kwalificatierondes zijn op zaterdagmiddag 9 mei van twaalf tot zes uur, de finales zijn op zondagmiddag 10 mei van twaalf tot drie uur.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen