Premium

’Storm’ Dennis Schaap schiet Hees in ’Engelse pot’ voorbij TOV

’Storm’ Dennis Schaap schiet Hees in ’Engelse pot’ voorbij TOV
Twee zielen, een gedachte: routiniers Maurice van der Wilt (TOV) en ’Heziaan’ Hessel de Goey (r) strekken zich richting bal.
© Foto Studio Kastermans
Soest

Decennialang gaan clubs met bibberende knieën naar Hees, in de bossen van Pijnenburg. Een loodzwaar hoofdveld - zeker na regenval, want gras - van minimale afmetingen en altijd een trouwe schare fans op de lange rij bankjes langs het veld. Een schijnbaar kleine kantine, die na afloop vaak uitpuilt van de gezelligheid, laat zien dat het vaak, maar niet altijd om prestaties gaat bij de Soesters.

Als alle plannen doorgang vinden, beschikt Hees over anderhalf jaar over een gloednieuw clubhuis en een heus kunstgrasveld, met de maximale afmetingen en voorzien van een omheining. Dat zal nog even wennen worden voor de Heeser aanhang. Wat ongetwijfeld wél zal blijven is de ongetemde strijdlust die Hees altijd brengt. Vooral na de rust werd de strijd feller, scheidsrechter De Groot had er zijn handen aan vol. Het duel bleef, op één incident na, net binnen de perken en nam haast ’Engelse’ proporties aan: aanvallend en met passie, iets waar de bezoekers het moeilijk mee hadden.

TOV-trainer Henk van Zoeren had er zijn bedenkingen over. „Winnen doen we zelf en verliezen ook, geen probleem, maar op een miniveld, zonder omheining, is het wel moeilijker voetballen natuurlijk. Bij dat opstootje aan de zijlijn een kwartier na rust, werd een speler van ons een paar keer weggeduwd, dan wordt het even hectisch en dan moet je als scheidsrechter gewoon optreden. Geel is dan niet genoeg. En die 2-1 mag natuurlijk niet vallen. Zo’n kans mag je Dennis niet geven.”

Waren er de eerste helft wel mogelijkheden voor voor beide ploegen, tot doelpunten kwam het niet. De tweede helft gingen Hees en TOV echter vol voor de winst en was de wedstrijd het aanzien meer dan waard. De Baarnse topscorer Maurice van der Wilt liet zich steeds meer zakken om de beslissende eindpass te kunnen geven, maar kwam weinig meer bij het doel. Bij Hees gingen Maarten Jan Belt en Justin Jansen voor in de strijd en dat resulteerde uiteindelijk in de winst.

Hees pakte de voorsprong via Dennis Schaap, die net na de rust een mooie aanval makkelijk kon afronden, maar TOV kwam binnen vijf minuten weer langszij: Simon van den Abeelen kopte een vlijmscherpe voorzet van Aran van Boxtel keihard binnen. De Groot keurde nog een Soester treffer af wegens hinderen van de keeper en Dennis Schaap vond bij een strafschop de uitstekende Tim van Loon op zijn weg. Net op het moment dat beide ploegen zich verzoenden met een punt, was er Dennis Schaap, die - bebloed en al - een pass van Belt schitterend afrondde. Met een mooie krul verdween de bal in de goal.

De 25-jarige Maarten Jan Belt was zaterdag op ’tien’ van vitaal belang voor de Soesters. Ooit nog vier jaar jeugdspeler bij FC Utrecht en tot vorig seizoen wekelijks uitblinker bij SO Soest. Belt: „Ik heb het hier prima naar mijn zin. Als ik een keer niet kan trainen door werk, dan wordt dat gewoon geaccepteerd, dat is wel lekker. Ambities heb ik niet meer zo, ik wil gewoon lekker ballen.” En daar zijn ze bij Hees maar wat blij mee.

Hees: Reddering; Van Agterveld, De Goey, R. Schaap (80. Groot), De Beer; Smulders, Jansen, Belt, Wolfsen; Looysen, D. Schaap.

TOV: Van Loon; Van Hoffe, Ennahachi, Haringsma, M. van den Abeelen; Van Diermen, T. van den Abeelen, Dorrestijn (64. Bos), S. van den Abeelen (76. Chidar); Van der Wilt, Van Boxtel.

ghi_1702_hees-tov.pdf

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen