Premium

Djoao Lobles wint 400, in nieuw nationaal juniorenrecord, en 800 m op NK atletiek uit het boekje

Djoao Lobles wint 400, in nieuw nationaal juniorenrecord, en 800 m op NK atletiek uit het boekje
Djoao Lobles (rechts) wint zijn serie op de 800 meter.
© PR Foto
Apeldoorn

Met goud op de 400 en 800 meter alsmede een nieuw Nederlands record op die eerste afstand, verliep het NK bij de junioren A (U20) voor Djoao Lobles geheel volgens plan. In beide gevallen ging de Helderse troef van Noordkop zowel in de series als finale voorop.

Het is zijn afscheid tussen de leeftijdsgenoten. Vanaf volgend seizoen gaat Lobles zich met het echte werk bezighouden. Komend weekeinde, als de senioren hun titelstrijd afwerken, is hij er andermaal bij op de 800 meter, zijn afstand.

,,Nu ging het daar puur om de titel en gouden medaille’’, doet Lobles niet moeilijk. ,,Een tactische race waarbij de tijd geen rol speelde.’’ De concurrentie wel, maar de favoriet had zijn plan getrokken en hoefde dat alleen nog maar uit te voeren. ,,In gedachten was ik hier natuurlijk al langer mee bezig. En had wel een vermoeden hoe het uit zou kunnen pakken.’’ Aldus geschiedde. Omdat hij al een finale op de 400 meter in recordtijd had gewonnen dachten anderen hem met een lange sprint op de pijnbank te kunnen leggen. ,,Ze hebben het in ieder geval geprobeerd.’’ Maar kennelijk was het niet lang genoeg want niemand kreeg Djoao Lobles van de eerste plaats.

Hij had er toen al drie inspanningen opzitten na ook nog twee, gewonnen, series op de zaterdag. Het was dezelfde volgorde in het programma als vorig jaar. Toen hij ook de 400 m won en zelfs kon omkijken waar de anderen toch bleven. Destijds was 48.06 de winnende tijd waarmee Lobles wel tevreden kon zijn. Maar ook bekend met de mogelijkheden dat het sneller kon. De 47 hoog waar hij het toen over had werd nu zelfs nog verbeterd. Want zijn 47.46 was drie tiende sneller dan het Nederlands record (47.78) in deze leeftijdscategorie. ,,Het ging lekker. En liep zoals ik het had verwacht’’, zei de winnaar na afloop. Om zich nu te focussen op de hoogtepunten die nog gaan komen. Waaronder ook de finale van het NK cross in Kraggenburg over twee weken. In de wetenschap dat hij in het nationale crosscircuit een vierde plaats bezet. Onder meer door een tweede en vijfde plaats vorige maand. De titelstrijd is de afsluiting van een reeks die voor deze baanatleet tussendoortje in de winter is.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen