Regen maakt kunstgras onbespeelbaar en zorgt voor vroegtijdig einde van SC Dynamo-SSV

Regen maakt kunstgras onbespeelbaar en zorgt voor vroegtijdig einde van SC Dynamo-SSV
Dynamo-speler Ruud Vlaar wordt neergelegd door Jeffrey Breg op het dan nog enigszins bespeelbare kunstgras.
© Foto Martin de Haan
Ursem

Bij een stand van 2-0 in het voordeel van SC Dynamo, vond de arbiter het mede op aandringen van SSV, genoeg geweest. Hij staakte het duel na een klein half uur vanwege de vele regenval, waarna de spelers als verzopen katten de kleedkamer opzochten.

Regen, regen en nog eens regen. Waar op veel complexen de wind roet in het eten gooide was in Ursem het hemelwater de grote boosdoener. Iets na de middag, precies toen de storm wat was gaan liggen, begon het hard te regenen. En dat hield maar niet op.

Spelers van beide ploegen verschenen al doorweekt aan de aftrap en het werd steeds erger. Hoewel het veld in de beginfase nog redelijk te bespelen was, werd al snel duidelijk dat de bal steeds moeizamer rolde. Vooral aan de kant van de kantine bleef de bal veelvuldig liggen, waarna SSV aandrong op het staken van de wedstrijd.

De ploeg uit Stompetoren had sowieso al geen trek in het duel. Trainer Arnold de Block miste om verschillende redenen diverse spelers en verzocht Dynamo dan ook om de wedstrijd te verzetten. De nummer twee van de ranglijst wilde hier echter niet aan mee werken en dus kwam de regen SSV zeker niet slecht uit.

,,Wij hebben Dynamo inderdaad benaderd om de wedstrijd te verzetten. Zij wilden dit niet en dus stonden we zwaar gehavend aan de aftrap”, aldus trainer Arnold de Block, die ook al voor de aftrap verzocht om de wedstrijd niet te starten. ,,Ik zag al slechte plekken, maar de scheidsrechter besliste anders. Uiteindelijk kon het echt niet meer. Het veld kwam omhoog en voetballen is dan niet meer veilig.”

Ook Dynamo-trainer Marco Boots concludeerde dat het niet meer verantwoordelijk was om verder te spelen. ,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt, maar dit ging gewoon niet meer.”

De thuisploeg keek op dat moment tegen een 2-0 voorsprong aan, via Mike van der Velden en Joost Huting. Kort na de 2-0 was het echter mooi geweest. Een stuk van de middenlijn kwam omhoog en ook op andere plekken transformeerde het kunstgras in een soort zwevend tapijt. ,,Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat de wedstrijd opnieuw wordt gespeeld”, vervolgde De Block. Collega Boots kon ook nog geen geen antwoord geven. ,,Dat is aan de KNVB.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen