Premium

Rugby: Valse start nekt ’t Gooi, Hilversum eenvoudig langs Utrecht

Rugby: Valse start nekt ’t Gooi, Hilversum eenvoudig langs Utrecht
Even sloeg de vlam in de pan bij ’t Gooi van Corey Dietrich, maar het was niet genoeg om DIOK te doen wankelen.
© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks
Hilversum

De rugbyers van ’t Gooi leken een grote nederlaag te moeten verwerken na een dramatische start tegen regerend landskampioen en huidig koploper DIOK. De Naarders rechtten echter de rug, maar kwamen tijd tekort om het tij volledig te keren. Hilversum won eenvoudig van de Utrechtse RC.

Dat de wedstrijd tegen regerend landskampioen DIOK niet makkelijk zou worden, was geen verrassing voor ’t Gooi. Maar dat er na twee minuten rugbyen al een 0-7 achterstand op het scorebord prijkte, en de hoop op een stunt daarmee zienderogen slonk, kwam wel erg hard aan bij de thuisploeg. Zelfs de aanwezigheid van Gary Stevens, de Nieuw-Zeelandse coach die al weken kampt met visumproblemen en de verrichtingen van zijn ploeg daarom op afstand moest volgen, nam niet weg dat ’t Gooi dramatisch aan de wedstrijd begon.

Toch leek ’t Gooi zich enigszins te herpakken. Aan scoren kwam het weliswaar niet toe maar het afslaan van Leidse aanvallen lukte steeds beter. Totdat de veststedelingen na een klein half uur met dertien man kwamen te staan door twee gele kaarten. DIOK maakte dankbaar gebruik van de overtalsituatie en liep uit naar een comfortabele 0-14 voorsprong, die het in de eerste helft nog uit wist te bouwen naar 0-21.

In de tweede helft was het Mitch Douch die ’t Gooi met een try en conversie weer wat hoop gaf. DIOK bleef nog een tijd de bovenliggende partij tot halverwege de tweede helft ineens de vlam in de pan sloeg bij ’t Gooi, dat de Leidenaren flink onder druk wist te zetten. Belonen deed de thuisploeg zichzelf niet in die goede fase. Zo zou Kevin Krieger zeker hebben gescoord, ware het niet dat zijn medespeler de bal net te laat speelde. Uit de interceptie scoorde DIOK direct 7-26. De Naarders bleven aandringen en drie minuten voor tijd zorgden Te Campbell en Mitch Douch voor 14-26, niet genoeg om nog minstens een punt te pakken.

Bondscoach Zane Gardiner was aanwezig om zijn geselecteerde spelers in actie te zien. Veel indruk maakten die echter niet: beide ploegen waren erg slecht in de balbehandeling. Gardiner liet weten niet gelukkig te zijn met de huidige opzet van de competitie. De kwaliteitsverschillen tussen de teams in de hoogste klassen zijn wat hem betreft te groot, met enorme uitslagen tot gevolg. Spelers zitten daar niet op te wachten, net als op de grote gaten tussen de competitie en de interlands. Een mooie oplossing zou volgens hem zijn alle interlands achter elkaar af te werken en een sterkere competitie te creëren.

Voor Hilversum voelde het duel in Utrecht als een verplicht nummer. De thuisploeg stribbelde wel even tegen en wist twee keer te scoren. Maar de Hilversummers zetten daar in totaal negen scores tegenover van Marcus Holden, Tijmen Dye, Canmeron Lawrence (2) Jasey van Kampen (2), Keaton Neels, Eddie Roche en Tristan Lamme: 55-12.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen