Premium

Devin de Winter helpt De Zouaven aan belangrijke zege in pittig duel met titelconcurrent AGB

Devin de Winter helpt De Zouaven aan belangrijke zege in pittig duel met titelconcurrent AGB
Amsterdam

Hij vindt het soms best moeilijk dat hij zijn basisplaats niet meer heeft. En de laatste weken baalde Devin de Winter daar misschien wel extra van omdat de De Zouaven-verdediger voelde dat hij in een goede vorm verkeerde. Gisteren kreeg het kleine werkpaard eindelijk weer eens een kans tegen titelconcurrent AGB en die greep hij met beide handen aan. Het resulteerde in het winnende doelpunt in een zwaarbevochten 0-1 zege.

Het is zondagmiddag 16.15 uur als het laatste fluitsignaal in Amsterdam klinkt. De hemel is donker en de regen komt met bakken tegelijk naar beneden. Noem het noodweer. Toch staat het gezicht van De Winter alles behalve op donder.

Terwijl zijn teamgenoten richting kleedkamer rennen, schuifelt de kleinste Grootebroeker met een grote grijns van het veld. ,,Dit is mijn eerste doelpunt in drie of vier seizoenen voor De Zouaven. Ik scoor écht nooit. Normaal gesproken ben ik verdediger, maar omdat Yunus (Bacaksiz, red.) vandaag werd gewisseld, schoof ik door naar de aanval. Tien minuten voor tijd kreeg ik een prima pass van Dennis (Van Tricht, red.) en kwam ik één-op-één met hun keeper.”

Zichtbaar opgelucht over het feit dat De Winter succesvol was in de afronding, begint hij over zijn trainingsarbeid. ,,Ik ben mijn basisplek min of meer verloren omdat ik twee studies volg en daardoor niet meer altijd op zondag kan voetballen. Natuurlijk ben ik wel zoveel mogelijk blijven trainen. Ik moet het doen met invalbeurten, waarin ik wel vaker net zulke grote kansen krijg als vandaag. Ik verprutste ze alleen altijd volledig. Las ik de volgende dag in de krant terug dat ik terugspeelballetjes op doel schoot. Ik ben erop gaan trainen en ja, dan is het heerlijk dat ik juist in deze belangrijke wedstrijd wél scoor.”

Dat de nummer 6 van De Zouaven (die bij de eerste elf zat omdat Alex Wagenaar op wintersport was) de wedstrijd in het voordeel van zijn team beslist, is iets waar eigenlijk niemand meer op rekent. Op het natte en winderige kunstgrasveld houden de bezoekers en AGB elkaar met passionele duels in balans.

In de eerste helft zijn het de hoofdstedelingen die de wind in de rug hebben en daar goed mee omgaan. De Zouaven-doelman Patrick Schooneman wordt meerdere keren getest middels gevaarlijke afstandsschoten, hij krijgt listig indraaiende corners te verwerken en minstens net zulke voorzetten. Toch lukt het hem om zijn doel schoon te houden.

Tegen de wind in lukt het de roodgrijzen gasten eveneens om kansen te creëren. Zo schiet Van Tricht rakelings voorlangs, komt Roy Janssens niet voorbij de uitkomende doelman Eric Antwi en schiet Ingmar Ruiter in kansrijke positie over.

Wanneer de ploegen van kant hebben gewisseld, slinkt het aantal kansen aanzienlijk. Niet gek, aangezien de harde wind zich steeds meer met de 22 mannen in het veld gaat bemoeien. Het begint steeds harder te stormen en hetzelfde geldt voor de sfeer binnen de lijnen. Het wordt wat grimmiger, er wordt veel gemopperd, met zo hier en daar een stevig partijtje bekvechten. AGB lijkt hier in eerste instantie beter op te gaan draaien. De huidige nummer 3 van de ranglijst zet de koploper onder druk en krijgt via Marouane Bensabouh een superkans. Het lukt de middenvelder alleen niet op de zuivere voorzet van Hursut Meric tegen de touwen te krijgen. Iets waarin De Winter tot groot genoegen van De Zouaven, maar zeker ook van zichzelf, wél in slaagt.

De Zouaven: Schooneman, De Winter, Broersen, Marsman, Sikkens, Jansen, Janssens, Boukens (60. Grooteman), Ruiter (62. Kruisland), Van Tricht, Bacaksiz (78. Lemmer).

AGB: Antwi, Varisli, Dihalu, Satar, Ben Yerrou, Bulduk, Yalcin (78. Akrouh), Bensabouh, Poyraz (64. El Achkar), Jobe, Meric.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen