Premium

Teleurstelling troef bij duel tussen Always Forward en Opperdoes

Teleurstelling troef bij duel tussen Always Forward en Opperdoes
Milco Leijen opende tegen Opperdoes de score namens Always Forward.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoorn

Na afloop van de 5-0 zege van Always Forward op Opperdoes mochten de 22 spelers eindelijk naar de kleedkamer. De meeste voetballers waren hier toen al geruime tijd mee bezig, want het duel was al lang en breed gespeeld nog voordat de tweede helft was begonnen.

Het kon beide ploegen niet meer inspireren om er in het tweede bedrijf nog iets van te maken. De thuisploeg wilde niet meer en de bezoekers konden niet. Het leidde tot teleurgestelde gezichten aan beide kanten.

Met name de teleurstelling bij Always Forward-aanvaller Leon Machielse was groot. De vleugelspeler die bij vlagen zijn klasse liet zien en meermaals dicht bij een hattrick was, zat na afloop teleurgesteld op de grond voor zich uit te kijken. Alsof zijn ploeg zojuist kleurenblind is gespeeld door de tegenstander. ,,Als je ziet hoe wij de tweede helft spelen, dat gaat helemaal nergens over”, aldus de geïrriteerde Machielse. ,,In de eerste helft gaat het wel goed en komen we 3-0 voor, na de rust maak je 4-0 en daarna is iedereen maar aan het wandelen en lijkt het alsof niemand er meer zin in heeft. Dat vind ik gewoon niet kunnen”, verduidelijkt de aanvaller.

In het eerste kwartier lijkt zich nog een aantrekkelijk schouwspel aan te dienen. Opperdoes zit de gastheren fel op de huid en die zijn hier zichtbaar niet van gediend. Het zorgt ervoor dat de gele kaarten al vroeg wapperen en even lijkt het strijdplan van trainer Martin Glim zijn vruchten af te werpen. Maar na de openingstreffer van Milco Leijen is er geen houden meer aan.

Laconiek verdedigen maakt de marge al gauw onoverbrugbaar, zo zag ook Glim. ,,Je hoopt langer stand te houden tegen een ploeg als Forward. Thuis hebben we ze goed kunnen bestrijden, maar hier is het anders”, verwijst de trainer naar het kunstgrasveld in Hoorn. ,,We gaven ze te veel ruimte en dan zie je ook dat zij een maat te groot zijn voor ons. Dat is niet erg, maar het is wel pijnlijk dat je in ruim een kwartier tijd de wedstrijd weggeeft. Na rust lieten zij het ook meer lopen en probeerden we wel wat, maar het zat er gewoon niet in. Het was na rust teleurstellend van beide kanten. Dit soort wedstrijden moet je maar snel zien te vergeten.”

Always Forward: Boon, Pique (61. Swier), Huitema, Rottiné, Johnstone, De Wit (72. De Smidt), Van der Woude (59. Bek), Schaper, Machielse, Schipper, Leijen.

Opperdoes: J. Zwaan, Glazenborg, T. Dijkman, Ploeg, Kreune (46. Bos), Putting, M. Zwaan (72. Oppenhuis), Van Dijk, Wagemaker, D. Dijkman, F. Zwaan (57. Mienes).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen