Premium

Waterpolo: HBW mist te veel kansen, De Robben zet titel uit het hoofd

Waterpolo: HBW mist te veel kansen, De Robben zet titel uit het hoofd
Marit Leusink (HBW) houdt de bal af voor de Haarlemse Marrit Geijteman.
© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks
Bilthoven

De vrouwen van HBW slikten in het eigen zwembad Brandenburg in Bilthoven een bittere pil. Tegen ZV Haerlem werd negentien seconden voor tijd een punt veiliggesteld: 8-8. De mannen van De Robben deelden in Rijssen de punten met De Mors: 13-13.

Het puntenverlies had HBW geheel aan zichzelf te wijten. Het kreeg maar liefst negen keer een overtal en een strafworp. In totaal leverden de buitenkansjes vier keer een treffer op. Halverwege leidde de thuisclub nog wel met 5-3, maar in het tweede deel van het duel kreeg het de rekening gepresenteerd van het onnauwkeurige spel.

In het derde kwart herstelde Haerlem zich uitstekend. Lange tijd ging het spel op en neer en had het duel meer weg van een zwemwedstrijd. In de laatste twee minuten van deze periode volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Uit een tegenaanval van Haerlem werd het 5-4. Even later liet keepster Anniki Elfrink zich van afstand verrassen (5-5). Vijftien seconden later kreeg HBW een man meer, maar leed het direct balverlies. Het gevolg was weer een tegenaanval en achterstand (5-6) voor de thuisclub. Bonnette Buijing trok de stand weer gelijk na een prima inzwemactie.

Rode kaart

Aanvoerder Hannah Eijkman zette HBW met een schot uit de tweede lijn, met een speelster meer in het water, weer aan de leiding. Even later kreeg Eijkman een strafworp tegen die feilloos werd binnengeschoten. Na de 7-8 kreeg coach Mike Havekotte zijn tweede gele (en dus rode) kaart, nadat hij had laten blijken het niet eens te zijn met de beslissing van de scheidsrechter. Vader Robert nam de honneurs waar. Hij zag Inger Hanselaar de overtalsituatie doeltreffend afmaken en het fel bevochten punt veiligstellen.

Eijkman en Havekotte junior voelden zich bestolen. „We hebben een honderd procent strafworp niet gekregen. We wilden drie punten pakken, maar onze vechtlust heeft wel dat ene puntje opgeleverd.”

Jongelingen

De mannen van De Robben, uitkomend in de tweede divisie, speelden bij De Mors. Beide teams gaven elkaar in het tweede deel van het duel weinig toe. Jeroen van Zanten leek in de laatste minuut de winnende treffer te scoren. De Mors kwam tien seconden voor tijd op gelijke hoogte. „We hadden zes spelers uit het eerste team. Afwezig waren twee geschorsten en drie geblesseerden. De jongelingen hebben hard gewerkt. Het is nu al een goede leerschool”, aldus coach Hans Smits. „Maar de basis, met twee wisselspelers, is te smal om voor de titel te gaan.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen