Premium

Clubtopscorer Versteeg mag weer eens starten en leidt Spakenburg langs Jong Sparta

Clubtopscorer Versteeg mag weer eens starten en leidt Spakenburg langs Jong Sparta
Marlon Versteeg heeft er zojuist 1-3 van gemaakt en wil dat wel weten ook.
© Foto Orange Pictures/Herman Dingler
Rotterdam

De grijns op het gezicht van Marlon Versteeg verried veel. „Een heerlijk gevoel, dit kan niet beter”, jubelde de topscorer van Spakenburg (zeven goals) na de 2-4 zege op Jong Sparta. Versteeg maakte er twee op Het Kasteel en had daarmee een belangrijk aandeel in de terechte winst van zijn ploeg. Het was een hard gelag voor de stadionspeaker van Sparta, die hem - al dan niet per ongeluk - omdoopte tot ’Marion’ Versteeg.

Vooraf was zijn naam bij de eerste elf geen zekerheidje. ’s Ochtends haakte basisklant Vince Gino Dekker geblesseerd af, waardoor de huurling van De Graafschap tóch aan de aftrap mocht verschijnen. De spits (21) liet op ’Spangen’ een gretige indruk achter. „Er was me vooraf netjes verteld dat ik niet zou spelen als Vince Gino fit genoeg was, maar ik heb me alsnog goed voorbereid op de wedstrijd. Ik denk dat ik het de trainer lastig heb gemaakt.”

Eric Meijers besloot zijn spits in de slotfase naar de kant te halen, waarop een schouderklopje volgde. Hij had genoten van Versteeg, wiens toekomst ongewis is, en deed alvast uit de doeken: „Ik denk dat hij tegen Jong Volendam weer speelt. Marlon heeft lang op zijn kans moeten wachten en deed het geweldig. Hij heeft weinig speeltijd gekregen, maar is toch onze topscorer.”

De bezoekers keken na een half uur gelijk opgaand voetbal nog wel tegen een 1-0 achterstand aan. Een sublieme uittrap van Spartadoelman Michael Fabrie woei over de laatste linie van Spakenburg en zette Mohammed Tahiri oog in oog met Leon ter Wielen. De Spartaan faalde niet. Spakenburg-aanvoerder Barry Beijer voelde direct al nattigheid toen hij de lange bal op zich af zag komen: „Ik zag die bal vertrekken en het eerste wat ik dacht was: ik ga hem niet halen. Het zag er vast knullig uit, maar ik wist meteen dat hij buiten mijn bereik zou vallen.”

De Blauwen raakten niet in paniek en al snel kreeg Jong Sparta een koekje van eigen deeg. Een eveneens fraaie spelhervatting van Ter Wielen werd verlengd door Majid Ghaddari, waarna Robin Eindhoven er op de flank vandoor ging. Zijn voorzet werd binnengelopen door Versteeg. Meijers: „Leon maakte vorige week een slippertje, maar vandaag keepte hij weer heel degelijk. Hij heeft een geweldige trap en op dit niveau behoort hij tot de besten.”

Spakenburg kwam vlak voor de thee zelfs verdiend op voorsprong, toen Koos Werkman een hoekschop binnenfrommelde. Daarmee werd Jong Sparta veroordeeld tot achtervolgen, maar de ploeg van Nico Jalink en Nourdin Boukhari wist amper van zich af te bijten. Een kwartier voor tijd maakte Versteeg een eind aan de Rotterdamse hoop, toen hij een afgemeten voorzet van Kevin Sterling binnenkopte. Via een eigen doelpunt werd het zelfs 1-4, waarna Sparta-invaller Gianni dos Santos nog iets terugdeed.

Op de zege van de bezoekers viel niks af te dingen, vond ook Meijers: „We hebben hier dik en dik verdiend gewonnen. We hebben vier goals gemaakt, maar dat hadden er eigenlijk wel meer moeten zijn. Hier staat een tevreden coach.”

Voorafgaand had de Nijmegenaar rekening gehouden met een verhitte voetbalmiddag. Jong Sparta kent immers ijzersterke statistieken op eigen veld, maar van flinke weerstand was eigenlijk geen sprake. „Zij hadden op eigen veld pas twee keer verloren en met onze statistieken in uitwedstrijden heb je vooraf ook niet het gevoel dat je er eens even lekker voor gaat zitten. Dit resultaat geeft me veel vreugde.”

Ook Beijer had gerekend op een lastige wedstrijd op Spangen, maar verbaasde zich over het Rotterdamse verweer. „Ik vond Sparta vrij naïef spelen. Zij verdedigden heel hoog en onze aanvallers maakten daar goed gebruik van. Zij kwamen er niet doorheen, dus laten we zeggen dat wij heel goed stonden vandaag.”

Spakenburg: Ter Wielen; Beekhuis, Beijer, Neut, Werkman; Will, Ghaddari, Brinkman; Eindhoven, Versteeg (80. van Lopik), Sterling.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen