Brandweer in actie na schade door zuidwesterstorm Dennis

Brandweer in actie na schade door zuidwesterstorm Dennis
Het benzinestation in Baarn
© Foto: Caspar Huurdeman
Hilversum

Zuidwesterstorm Dennis heeft zondag hier en daar in de regio voor schade aan gebouwen en bomen gezorgd.

Bij het Esso-station aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn rukte de harde wind grote zijplaten van de kap. De weg werd tussen Baarn en Eemnes afgesloten, waardoor verkeer alleen nog via Eembrugge over de A1 Baarn in kon.

De brandweer kreeg verder een melding dat een stuk van een gevel van een woning aan het Zevenend in Laren los was gekomen. Ter plekke bleek dat het om een reclamebord ging.

Bomen

De hulpdienst was ook in de weer met bomen die door de storm waren (of gingen) omgevallen. Zo dreigde een boom op de wasstraat aan de Pampusweg in Muiden, bij de Maxis, te vallen. De brandweer wist dit te voorkomen door de boom om te zagen. Op de Prins Hendriklaan in Blaricum kwam een boom op het fietspad terecht. Op de Oscar Romerolaan in Hilversum hing een exemplaar scheef door de storm.

Schuren verwoest

De harde wind speelde ook een rol bij een brand aan de Willibrorduslaan in de Hilversumse wijk Kerkelanden. Zondagochtend vroeg vatte daar een schuur tussen enkele huizen, om onbekende reden vlam. De straat stond vol met rook toen de brandweer arriveerde. Vanwege de harde wind was het nog een hele klus om het vuur onder controle te krijgen. De felle brand zorgde voor een vonkenregen in de tuinen van naastgelegen huizen. Drie huizen werden uit voorzorg ontruimd. Na ongeveer drie kwartier konden de bewoners weer terug hun huizen in. Uiteindelijk heeft de brand drie schuren verwoest.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen