In Venhuizen betrapte inbrekers in Wormerveer gepakt na wilde achtervolging en aanrijding met bus

© Foto ANP

Internetredactie
Wormerveer

De politie heeft zaterdagochtend na een wilde achtervolging door de Zaanstreek twee inbrekers in de kraag gevat.

Een oplettende buurtbewoner meldde de inbraak in een woning in Venhuizen en kon ook de nummerplaat van de vluchtauto aan de politie doorgeven. Op de A7 werd de wagen gespot door surveillerende agenten, waarna de verdachten de wijk 't Kalf in inreden.

De dienders probeerden daar de wagen aan de kant zetten. Eén verdachte vluchtte uit de auto, maar hij kon snel worden aangehouden.

Wildemansrit

De bestuurder bleek ook niet van plan zich te laten pakken en ging ervandoor. Een wildemansrit volgde, waarbij de verdachte over fietspaden, door bermen en door rood licht reed. Dat laatste zorgde op de Rembrandtkade in Wormerveer voor een aanrijding met een Connexxion-bus. Hierbij werd ook een geparkeerde auto geraakt.

Kluisje

Na de crash kon de bestuurder worden aangehouden. De beide verdachten zitten in de politiecel voor verder onderzoek. De twee hadden bij hun inbraak een kluisje buitgemaakt.

De politie vermoedt dat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen, meldt de politie op Facebook. Bij hem is een bloedproef afgenomen, ook mocht hij zijn rijbewijs inleveren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen