Zwemmer Ferry Weertman uit Naarden achtste bij eerste wereldbeker in Qatar

Ferry Weertman.

Ferry Weertman.© Archief

ANP
DOHA

Ferry Weertman uit Naarden is als achtste geëindigd bij de eerste wedstrijden in het wereldbekerseizoen. De openwaterwemmer was in Doha in Qatar actief op de 10 kilometer.

De zege ging naar de Fransman Marc-Antoine Olivier.

"Ik ben blij met hoe ik mijn race heb ingedeeld. Ik ben vroeg naar voren gegaan. Van daar uit heb ik het tempo opgevoerd. In het laatste rechte stuk kon ik niet een goede eindsprint leveren zoals ik die graag had gewild", aldus Weertman, die al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen.

Sharon van Rouwendaal, die werd geboren in Baarn en opgroeide in Soest, begon het wereldbekerseizoen met een derde plek. De regerend olympisch kampioene openwaterzwemmen moest na 10 kilometer de Duitse Leonie Beck en Ana Marcela Cunha uit Brazilië voor zich dulden.

"Ik ben blij met de race. Vooral dat ik het 'hard' heb kunnen maken. Er zijn nog wel wat verbeterpunten voor de finish", zei Van Rouwendaal, die 0,2 seconden moest toegeven op Beck. De eerste acht zwemsters achter Beck tikten binnen vijf seconden van de Duitse winnares aan.

Vorig jaar luidde Van Rouwendaal het seizoen in met een zege in Doha. Toen werd Beck tweede.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen