Trainer Slot ziet AZ slechtste wedstrijd van seizoen spelen

Van links naar rechts: Oussama Idrissi (AZ), Giovanni Troupee (FC Twente), AZ-trainer Arne Slot, Lindon Selahi (FC Twente).© ANP

ANP
ENSCHEDE

Trainer Arne Slot had geen goed woord over voor het spel van AZ in het zaterdagavond verloren uitduel met FC Twente (2-0). "Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd van het seizoen", zei hij.

"Woensdag tegen NAC was het al niet goed", doelde Slot voor de camera van FOX Sports op het verloren bekerduel (1-3).

"Maar toen zag ik nog wel soms het spel van AZ. Dat heb ik nu helemaal niet gezien. Iedere ploeg, behalve Liverpool misschien, heeft wel eens een mindere fase in een seizoen. Maar FC Twente heeft aan ons laten zien hoe je ook snel weer uit een mindere fase kan komen."

Te veel spelers van AZ missen vorm, vindt Slot. Hij weet niet of dat te maken heeft met de vele geruchten over mogelijke transfers van zijn beste spelers. Tegen FC Twente kwamen Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi tot geen enkele doelpoging. Dat voorspelt weinig goeds voor het thuisduel van donderdag met LASK Linz in de Europa League.

Marco Bizot van AZ kijkt naar de inzet van Queensy Many van FC Twente.© EPA

"Die Oostenrijkers zijn een stuk feller dan FC Twente", waarschuwde Slot, die weet dat koploper Ajax zondag zes punten voorsprong kan nemen. "Maar over de titel wil ik het nu niet hebben. Dat lijkt me ongepast nu."

Aanvoerder Teun Koopmeiners was bij beide doelpunten van FC Twente betrokken. Hij blunderde voor de 2-0 van Queensy Menig. "Dat was gewoon mijn fout", erkende hij.

Koopmeiners veroorzaakte met een handsbal ook een vrije trap die Giorgi Aburjania benutte. "Dat was geen vrije trap, daar kon ik weinig aan doen. We waren zo slordig aan de bal. Maar we verdienden niet meer."

Doelman Marco Bizot was eigenlijk de enige speler van AZ die een ruime voldoende haalde. "We geven in een week zo veel weg", treurde Bizot. "Dat is echt heel zonde."

Van links naar rechts: Dani de Wit en Owen Wijndal van AZ tijdens de wedstrijd tegen FC Twente.© ANP

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen