Handbalinternational Jorn Smits keert terug bij Kras/Volendam, de hofleverancier van Oranje

Jorn Smits in zijn eerste periode bij Volendam.
© Archieffoto
Volendam

Jorn Smits is per direct teruggekeerd bij Kras/Volendam. De 27-jarige linkeropbouwer komt over van het Duitse TV Emsdetten.

,,We hebben hem de afgelopen jaren op de voet gevolgd en toen de kans zich voordeed hem terug te halen, hebben we er direct werk van gemaakt’’, aldus Jan Kes namens de Volendamse handbalclub.,,De ervaring die Jorn meebrengt kunnen we goed gebruiken in ons jonge team.’’

Smits speelde eerder bij de Volendammers in de Beneleague, van 2012 tot 2016. Voor die tijd speelde de Limburger bij V&L, Lions en een jaar bij een Deense handbalschool. Na zijn eerste periode in Volendam vertrok Smits naar Randers HK in Denemarken en in 2018 stapte hij over naar Emsdetten in Duitsland. Daar kreeg hij de laatste maanden weinig speeltijd en daarom stond hij open voor een terugkeer naar Nederland.

Smits behoort ook tot de voorlopige selectie van Oranje voor het oefenduel met Duitsland (13 maart). Die werd vrijdag bekendgemaakt, op dezelfde dag als de transfer van Smits. Bondscoach Erlingur Richardsson selecteerde van Volendam ook Florent Bourget, Gerrie Eijlers, Jordy Baijens, Robin Jansen, Sander Visser en Tim Claessens en zo is de club met zeven van de 24 spelers hofleverancier.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen