Premium

Ongeslagen reeks blijft intact, maar verder beleeft Volendam weinig plezier aan derby tegen Telstar

Ongeslagen reeks blijft intact, maar verder beleeft Volendam weinig plezier aan derby tegen Telstar
Gijs Smal, Francesco Antonucci en Boy Deul Player worden afgetroefd door Telstar-speler Charlie Gilmour.
© Foto Orange Pictures
Volendam

De ongeslagen reeks bleef intact. Maar verder beleefde het kamp van FC Volendam weinig plezier aan het duel tegen Telstar. De ploeg van trainer Wim Jonk leek lang zelfs het meest gelukkig te moeten zijn met het gelijkspel. Twee acties van invaller Jelle Duin in de slotfase zorgden er in ieder geval nog voor dat het uiteindelijk Telstar was dat de handen dichtkneep met het punt.

Met name in de blessuretijd was Duin dicht bij de winnende treffer. De lat stond succes in de weg. Even eerder was de Volendam-aanhang ook al opgeveerd door een actie van de invaller. Hij kopte de bal na een voorzet van Ibrahim el Kadiri voorlangs.

Volendam had met een overwinning ook teveel gekregen. De ploeg speelde slordig en fantasieloos. Telstar had tot de slotfase zelfs de betere kansen laten noteren. Terwijl het duel nog wel zo prettig was begonnen voor de thuisploeg. Een voorzet van Martijn Kaars werd door Shayne Pattynama in eigen doel gewerkt: 1-0. Met de recente stevige nederlagen van de bezoekers tegen NEC (1-7) en Almere City (4-2) in het achterhoofd, maakte de Volendamse aanhang zich al op voor een feestje.

Maar Volendam slaagde er na die openingstreffer niet meer in om doelman Anthony Swolfs te testen. De thuisploeg had de zaken defensief onder controle, tot enkele spelers meer aandacht hadden voor de geblesseerd in het strafschopgebied liggende Reda Karchouch dan voor Glynor Plet. De spits rondde de voorzet van Pattynama doeltreffend af: 1-1.

Enkele minuten later leek Sven van Doorm op weg naar de 1-2. Maar attent reageren van doelman Nordin Bakker voorkwam grotere schade. Na rust nam Volendam meer risico’s. Het leidde tot een veldoverwicht, maar de thuisploeg gaf ook veel ruimte weg en daar profiteerde Telstar dankbaar van. De mogelijkheden leidden echter niet tot treffers.

,,We speelden maandag al een wedstrijd die pijn deed’’, refereerde trainer Wim Jonk aan het 1-1 gelijkspel tegen Jong AZ. ,,Toen hadden we de wedstrijd in ieder geval onder controle. Dat was vandaag niet het geval. Met name de eerste helft was zeer zwak. We kregen geen grip op de wedstrijd, wat natuurlijk ook de verdienste was van Telstar. We hadden geen overwicht en dat zijn de spelers niet meer gewend. Daardoor ontstond er extra onrust in de ploeg. In de tweede helft ging het wat beter, maar ik miste de echte bezieling bij mijn spelers. Al met al is dit een teleurstellende week. We hebben niet verloren, maar daar is alles mee gezegd.’’

Jonker was een stuk vrolijker. ,,Het is niet makkelijk om na een 7-1 nederlaag naar Volendam te moeten in de wetenschap dat die ploeg aan een fantastische reeks bezig is. En toen we na drie minuten een eigen doelpunt maakten dacht ik wel even: ’We gaan toch niet verder waar we vorige week geëindigd zijn?’ Maar daarna hebben we het goed opgepakt. En hadden meerdere goede kansen op de 1-2. Maar eerlijk is eerlijk: in de slotfase waren wij het die goed weg kwamen.’’

Volendam-Telstar 1-1

4. Pattynama (ed) 1-0, 35. Plet 1-1.

FC Volendam: Bakker, Fadiga, Visser, Van deVen, Smal, A. Plat, Vlak (46. B. Plat), Antonucci, Doodeman (73. Duin), Deul (63. El Kadiri), Kaars.

Telstar: Swolfs; Lynen, Korpershoek, Benamar, El Yaakoubi, Pattynama (90+3. Springer); Gilmour, Najah (90+2. Dijkstra), Van Doorm; Plet, Kharchouch (87. Fernandes).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen