Den Helder Suns drie keer in één week tegen Leeuwarden. Na competitieduel van zaterdag volgen twee halve finales in beker

Den Helder

In de maanden die er toe doen heeft Dozy Bv Den Helder nog acht reguliere basketbalduels te gaan. Meer dan de helft, vijf keer, wordt er in de eigen sporthal Sportlaan gespeeld. Eerst zondag om 14 u tegen Cangeroes. De Suns, die er zaterdagavond om 19.30 u Aris Leeuwarden voor de competitie treffen, komen deze Friezen volgende week ook nog twee keer tegen in de beker.

De vrouwen van coach Mario Bennes focussen zich in het gevecht om in principe het vierde en laatste ticket voor de barrage, op Jolly Jumpers en Lekdetec. Met respectievelijk twee en vier verliespunten minder heeft de Helderse ploeg het in eigen hand. In de wetenschap dat ook Lions zich op plek drie nog binnen schootsafstand bevindt. In de laatste wedstrijd van de competitie in Landsmeer zou zelfs wel of niet meedoen nog op het spel kunnen staan. Bennes: ,,Ik hoop toch voor die tijd wel zekerheid te hebben.’’ Den Helder heeft bovendien de bekerfinale nog binnen handbereik. Dan moet er 26 februari wel gewonnen worden in Tubbergen.

Ook Peter van Noord heeft nog twee ijzers in het vuur. Zijn Suns hebben zelfs een dubbel tegen Leeuwarden om de finale te bereiken. Maar voor het donderdag 20 in sporthal Sportlaan en zaterdag 22 februari los gaat, wacht eerst nog een competitieduel tegen de Friezen die het na een stroef begin een stuk beter op de rit lijken te hebben. ,,Drie finales’’, aldus de coach. ,,We willen immers ook de play-offs halen. Als ik gedwongen zou worden een keuze te maken is het denk ik de bekerfinale.’’ Spelen in een vol Martini Plaza heeft veel indruk gemaakt op de jongens, merkte de coach afgelopen zondag. Thuisclub Donar heeft de eindstrijd al bereikt. ,,Dat maakte in het vierde kwart echt gehakt van Zwolle. De finale is normaal gesproken in Groningen maar de wegen van de Dutch Basketball League zijn soms onnavolgbaar’’, aldus Van Noord die vanavond over een nagenoeg fitte selectie beschikt.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen