Premium

Wereldwijs is de naam van het eerste nieuwe kindcentrum (met twee pc-scholen) in Loosdrecht

Wereldwijs is de naam van het eerste nieuwe kindcentrum (met twee pc-scholen) in Loosdrecht
Schooldirecteur Rob Salij onthult met leerlingen de nieuwe naam.
© Foto Studio kastermans/Ben den Ouden
Loosdrecht

Loosdrecht heeft er een nieuwe school bij: IKC Wereldwijs. Vaarwel Terpstra- en Rehobothschool.

Het is alvast de naam van het eerste Integraal Kind Centrum (IKC dus) in Loosdrecht, bedoeld voor de protestants christelijke scholen in Nieuw-Loosdrecht en kinderopvang Eigen&Wijzer. Met het gebouw waarin het gehuisvest wordt zijn ze bij bouwer Karbouw nog druk bezig. Dat wordt zoals het er nu naar uitziet eind dit jaar opgeleverd, aan de Laan van Eikenrode, waar eerder de Rehobothschool stond. Kan komende kerstvakantie mooi naar de nieuwbouw verhuisd worden.

De nieuwe naam werd vanmorgen onthuld door leerlingen van de gezamenlijke school. De Terpstra en Rehoboth zijn formeel al één, vooruitlopend op vestiging in het IKC. Wereldwijs werd de naam dus, een van de circa dertig door ouders en kinderen ingestuurde suggesties. Het idee voor deze naam komt van Barbara de Graaf en haar kinderen Anouk en Lars, die beiden op school zitten.

,,Dit is heel wat anders dan het slopen van het bord van de Rehobothschool”, grijnst directeur Rob Salij, wanneer hij voor een vol speelplein op het punt staat de nieuwe naam te onthullen. Dat gebeurde bij de bouwstart vorig jaar november. Ook wethouder onderwijs Jan Klink is er dit keer weer bij. En verheugd, uiteraard. ,,We kijken er als gemeente erg naar uit”, vertelt hij.

Tot aan vandaag gebruikte de school de naam Terpstra-Rehoboth. Aan elkaar geplakt, soms ook letterlijk zelfs. Maar de spandoeken die daarvoor gebruikt werden, konden de leerlingen deze ochtend voor het laatst oprollen. Op het moment suprême werden de letters van de nieuwe naam een voor een onthuld, waarna dus tot veler verrassing Wereldwijs ontstond.

Een paar jaar geleden besloot de Wijdemeerse gemeenteraad tot het laten bouwen van twee kindcentrain Nieuw-Loosdrecht, een voor de protestants-christelijke (PC) scholen en kinderopvang, en een voor de openbare. Zodra de eerste klaar is, kunnen kinderen van de scholen die onder Primair vallen (De Linde en De Sterrenwachter) in het dan vrijkomende pand trekken. In afwachting van het tweede IKC. De gemeente trok eerder 7,5 mln. uit voor de bouw van beide centra, maar alleen al die van Proceon bleek vele tonnen duurder uit te vallen, om verschillende redenen. De verwachting is dat ook het andere IKC duurder uit zal vallen, waarschuwde wethouder Klink eerder al. Of er in Wijdemeren nog meer IKC’s komen wordt nog onderzocht.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen