Marax wint prestigieuze Interpolis Tulpprijs tijdens Vaktentoonstelling in Zwaagdijk

De deelnemers aan de Interpolis Tulpprijs gezamenlijk op het podium in de Proeftuin Zwaagdijk.
© Foto Proeftuin
Zwaagdijk-Oost

De tulp Roeska van Marax uit Bovenkarspel heeft de prestigieuze Interpolis Tulpprijs gewonnen.

Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de Vaktentoonstelling in de Proeftuin Zwaagdijk-Oost. Roeska werd gekozen uit tien geselecteerde tulpen van gerenommeerde bedrijven in de tulpenteelt. De cultivar is paars van kleur en is een kruising uit Purple Flag en ’zo goed als zeker’ de succesvolle Kung Fu. De kruising is in 2003 tot stand gekomen en bloeide voor het eerst in 2007.

De uitverkiezing is een opsteker voor Mark Ruiter en Axel Vroling, de grondleggers van het nog jonge bedrijf, wier namen (Marax) in het logo verwerkt zijn. Marax werkt onder meer nauw samen met Borst Bloembollen uit Obdam. Beide bedrijven wisselen veel kennis en ervaring uit op het gebied van bloemen en bollen.

Marax ondervond bij de Interpolis Tulpprijs stevige concurrentie van enkele grote namen. Onder hen; Klaver Bloembollen, Vertuco, J.W. Reus/Gebr. Boon, Mellflower en Remarkable.

De Interpolis Tulpprijs is een belangrijke maatstaf binnen de bollensector. Vakbladen besteden er traditiegetrouw veel aandacht aan via digitale platforms. Ook handelaren kijken belangstellend naar de commerciële mogelijkheden.

Meer info: www.vaktentoonstelling.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen