Premium

Van Slageren vindt snel nieuw pand voor keukenzaak op Witte Paal in Schagen: ’Je kan wel achteruit blijven kijken, maar we moeten vooruit’

Van Slageren vindt snel nieuw pand voor keukenzaak op Witte Paal in Schagen: ’Je kan wel achteruit blijven kijken, maar we moeten vooruit’
De panden van Van Slageren en Bike Totaal Boersen werden deze week door brand verwoest.
© Foto Marc Moussault
Schagen

Binnen twee à drie weken opent keukenbedrijf Van Slageren Keukens & Interieur haar deuren weer, op een tijdelijke locatie op de Witte Paal. De keukenzaak brandde 10 februari tot de grond toe af, net als ’buurman’ Bike Totaal Boersen.

Ronald van Slageren: „Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar ik ben het type dat denkt: je kan wel achteruit blijven kijken, maar we moeten vooruit. Ik ben letterlijk de dag na de brand op pad gegaan. We kennen hier veel mensen, veel ondernemers, en dan is het wereldje eigenlijk wel klein.”

Lees ook: Enorme schade na grote brand Schagen [video, foto’s]

Van Slageren vond de nieuwe plek voor zijn showroom op Witte Paal 304a, tegenover Martijn de Wit Vloeren. „Daar gaan we de showroom inrichten en een kantoorruimte.”

Ook is er een tijdelijke werkplaats voor de houtzagerij gevonden, ook op de Witte Paal. „Onze keukenopslag stond gelukkig in Alkmaar, dus bestelde keukens kunnen nu alsnog worden geleverd. Maar alles wat handgemaakt was, stond in Schagen. We willen vanaf volgende week het werk in de zagerij weer oppakken om aan de keukens die verloren zijn te werken.”

Crisiscentrum

Het team van de keukenzaak is hard aan het werk om de schade te inventariseren. „We hebben nu een soort crisiscentrum bij mij thuis. Chi Schagen van mijn vrouw wordt als magazijntje gebruikt. Wij kijken nu welke serviceonderdelen we kwijt zijn, dat moet allemaal opnieuw besteld worden. Vandaag komen de computers binnen en krijgen we een telefoonsysteem. Dan zijn we in ieder geval weer bereikbaar.”

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de keukenzaak op de oude locatie komt. „Maar dan ben je zo weer een jaar of anderhalf jaar verder.”

Bike Totaal Boersen was niet bereikbaar om te praten over een eventueel tijdelijk pand.

Lees ook: Brand schokt getroffen rijwielhandelaar: ’We bevinden ons in een idiote droom, het voelt net of ik naar onze doodskist sta te kijken...’ [video]

Meer nieuws uit Schagen e.o.