Burgemeester Koen Schuiling betaalt kleine 1500 euro aan onterecht gedeclareerde reiskosten terug aan Den Helder

Koen Schuiling, nu burgemeester van Groningen.© Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Den Helder

Koen Schuiling, voormalig burgemeester van Den Helder, heeft een kleine 1500 euro aan onterecht gedeclareerde reiskosten terugbetaald aan de gemeente Den Helder.

Dat deed hij nadat deze krant vragen stelde over zijn kilometerdeclaraties. Schuiling was vanaf 1 januari 2017 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool in Groningen.

Op zijn bij de gemeente Den Helder ingediende declaraties stonden ook diverse ritten in verband met zijn voorzitterschap: vergaderingen van de Raad van Toezicht, ’diverse Hanze-afspraken’, relatieavonden en ’pitches Hanze’. Die hadden eigenlijk bij de onderwijsinstelling gedeclareerd moeten worden.

Gecombineerd

Gemeentelijk woordvoerster Joyce in ’t Veld: ,,De reiskosten zijn opgevoerd omdat zijn bezoeken aan Groningen vaak gecombineerd werden met afspraken en/of overleggen voortvloeiend uit het ambt van burgemeester.

Naar aanleiding van de vraag heeft de heer Schuiling, om onduidelijkheden te voorkomen, besloten de declaraties die zijn opgevoerd in relatie tot de Hanzehogeschool terug te storten. Het gaat om een totaal bedrag van 1.479,42 euro aan reiskosten.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.