Premium

Wherevogels-keeper Davey Cremer voorspelt dat zijn team vol ’verwende voetballertjes’ thuis wint van Zeevogels

Wherevogels-keeper Davey Cremer voorspelt dat zijn team vol ’verwende voetballertjes’ thuis wint van Zeevogels
Davey Cremer: ,,Ik vind het vreselijk om in een plas te keepen.’’
© Foto Jeffrey Nooy
Purmerend

Davey Cremer (25) is al zeven seizoenen een vaste kracht onder de lat bij het zondagelftal van Wherevogels. ,,Eigenlijk heb ik best lang gevoetbald”, vertelt de keeper. ,,Maar toen ik in B’tjes speelde, ben ik een keer noodgedwongen op doel ben gaan staan. Vanaf dat moment ben ik keeper geworden.”

Wherevogels-Zeevogels

,,Tot nu toe beleven we een teleurstellend voetbaljaar. De eerste wedstrijden van het seizoen wonnen we veel en toen zag alles er nog rooskleurig uit, maar op een gegeven moment begonnen we onze kansen niet meer af te maken. Hierdoor morsten we belangrijke punten en staan we momenteel op een matige vijfde plek.

We missen al een lange tijd mijn broer Joey. Hij was onze goalgetter, maar scheurde al vroegtijdig in het seizoen zijn kruisband af. Hij is geopereerd en is inmiddels al maanden bezig met revalideren. Deze week is hij voor het eerst weer op het trainingsveld verschenen. Het is fijn dat mijn broer weer onderdeel wordt van het elftal.

Zondag spelen we tegen directe concurrent Zeevogels. Ik ben blij dat wij thuis spelen op ons eigen kunstgrasveld, want wij zijn best verwende voetballers. Mijn teamgenoten zijn echt van die technische zaalvoetballertjes en ik vind het vreselijk om in een dikke plas water te moeten keepen. Ik verwacht dat er met 1-0 gewonnen gaat worden.”

Graftdijk-Sporting S

„Ik kan mij nog goed herinneren dat wij het uit tegen Graftdijk erg lastig hadden. We wonnen nipt met 3-4. Het zijn geen geweldige spelers in dat elftal, maar stug, dat zijn ze zeker. Het zou mooi zijn als Graftdijk weet te winnen, want Sporting S is een direct concurrent van ons. Ik denk echter dat Sporting S geen punten gaat laten liggen daar. Uitslag: 1-4.’’

Purmerland-Alcmaria Victrix

„Alcmaria is bezig met een aardige opmars, maar ik verwacht dat een gelijkspel voor Purmerland (2-2) haalbaar moet zijn.”

De voorspellingen van Daan van den Akker (Purmerland) zijn in de wachtkamer gezet, omdat alle duels door storm Ciara niet plaatsvonden.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen