Premium

Matchmaker van Beverwijk met koning aan de koffie

Paul Veldt van patisserie Leek toont aan de koning en staatssecretaris Mona Keijzer de lekkernijen in zijn vitrine. Wethouder Serge Ferraro (rechts) kijkt goedkeurend toe.
© Foto ANP

Beverwijk,,Ik stond in mijn tuig te rammelen’’, zegt Hans Visser. Hij mocht als matchmaker donderdagmiddag koffie drinken met koning Willem-Alexander die een verrassingsbezoek bracht aan Beverwijk. Visser hoorde dat slechts een kwartier van tevoren.

Visser is als matchmaker de spin in het web waar het gaat om de communicatie tussen de partijen en vooral naar de buitenwereld toe. Hij wijst op de tientallen mensen die op de Breestraat toestromen. ,,Moet je kijken, heel Beverwijk is van de leg’’

Koning Willem-Alexander was donderdagmiddag in gezelschap van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Ze kwamen kijken hoe hier de problemen in de detailhandel worden aangepakt. Dat gebeurt onder andere door een goed overleg tussen gemeente, vastgoedeigenaars en winkeliers, zo kreeg de koning uitgelegd.

De koning en de staatssecretaris werden warm onthaald door burgemeester Martijn Smit en wethouder Serge Ferraro. Willem-Alexander sprak onder meer met Ewald Zwager, voorzitter van de vereniging van vastgoedeigenaren aan de winkelstraat.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen