Koning Willem-Alexander bezoekt Beverwijkse ondernemers aan de Breestraat [video]

Beverwijk

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan Beverwijk. Hij kwam met staatssecretaris Mona Keijzer op werkbezoek bij een aantal ondernemers aan de Breestraat om met hen te spreken over de ontwikkelingen in de detailhandel.

Keijzer (Economische Zaken) heeft koning Willem-Alexander - in haar eigen woorden - 'meegesleurd' naar Beverwijk om hem te laten zien hoe daar het in het hele land spelende probleem van leegstand in de detailhandel met succes wordt aangepakt. "Beverwijk kan een voorbeeld zijn voor andere middelgrote steden", aldus de bewindsvrouw.

In Beverwijk heeft de gemeente samen met winkeliers en vastgoedeigenaren een methode ontwikkeld om die ontwikkeling tegen te gaan. Dat lijkt te helpen: sinds 2015 zijn er dertig nieuwe winkels geopend en wordt er weer geïnvesteerd in panden.

"De detailhandel is van heel groot belang. Niet alleen voor de werkgelegenheid, er werken 850.000 mensen in, maar ook voor de leefbaarheid van onze steden. Daarom heb ik er voor gekozen om de koning hiervoor uit te nodigen", vertelde Keijzer.

Bij het werkbezoek worden onder meer drie ondernemers bezocht (patissier, kookwinkel en boetiek) die op verschillende manieren slim meegaan met de tijd.

De koning sprak onder andere met Ratna Kaitjily en Klaas Tegel van Tegel Kookwinkel, Paul Veldt van Patisserie Leek en Romé Reinders van Reinders Foodfashion.

Ten slotte voerde de koning met een grote delegatie een gesprek in Grand Café Brafoer over de uitdagingen waarmee de retailsector zich geconfronteerd ziet en de oplossingen die ervoor zijn bedacht.

Lees hier meer: Met de koning in de draaideur van Beverwijks winkelcentrum De Beverhof

en: Matchmaker van Beverwijk met koning aan de koffie

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen