Premium

’t Kamrad-eigenares Kim Ides over aanhouding snackende straatrovers: ’Zakjes coke vlogen om je oren’

’t Kamrad-eigenares Kim Ides over aanhouding snackende straatrovers: ’Zakjes coke vlogen om je oren’
Bij de aanhouding van het duo dinsdagavond werd het arrestatieteam van de politie ingezet.
© Foto Caspar Huurdeman
Hilversum

De twee mannen die dinsdagavond door een arrestatieteam zijn aangehouden bij Cafetaria ’t Kamrad aan de Hilversumse Kamerlingh Onnesweg, blijken kort daarvoor een 25-jarige man uit Bussum te hebben beroofd. Het slachtoffer liep op de Weg over Anna’s Hoeve, toen hij onder bedreiging van een vuurwapen een nog onbekend geldbedrag moest afgeven aan de twee verdachten. Daarbij raakte de Bussumer lichtgewond.

Volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland vond de overval omstreeks vijf uur ’s middags plaats.

De twee verdachten, een 21-jarige en een 23-jarige man uit Hilversum en Soest, bedreigden de Bussumer met een wapen en maakten hem geld afhandig. Daarna stapten ze in hun auto en reden richting de Kamerlingh Onnesweg.

Het gewonde slachtoffer, die het kenteken van de auto had onthouden, schakelde intussen de politie in. Surveillerende agenten troffen de wagen kort daarna aan op een parkeerplaats bij ’t Kamrad aan de Kamerlingh Onnesweg. Daar zaten de beide verdachten rustig een broodje te eten, aldus de politie.

Lees ook: Twee verdachten aangehouden voor beroving met vuurwapen Hilversum

Omdat de mannen als vuurwapengevaarlijk werden beschouwd, werd het arrestatieteam ingeschakeld. Agenten met kogelwerende vesten omsingelden de cafetaria en sommeerden de verdachten naar buiten te komen. Daar zijn ze aangehouden en naar het politiebureau overbracht.

Ook is een wapen in beslag genomen, samen met de auto waar het duo in reed. Of er nog meer in beslag is genomen, wilde de politie niets kwijt. „De zaak is nu in onderzoek”, aldus de woordvoerder.

’t Kamrad-eigenares Kim Ides over aanhouding snackende straatrovers: ’Zakjes coke vlogen om je oren’

Zakjes coke

Cafetaria ’t Kamrad, dat tijdelijk zijn deuren moest sluiten, is inmiddels weer open. De aanhouding van de avond ervoor is er het gesprek van de dag.

Volgens eigenaresse Kim Ides hadden de verdachten niet alleen een vuurwapen op de grond laten vallen. „Ik werd gebeld door mijn nicht, die mede-eigenaar is. Zij zei dat de zakjes coke je om de oren vlogen. Het wapen bleek trouwens nep te zijn”, aldus Ides, die vermoedt dat het om een zogeheten ripdeal ging, waarbij de ene criminele partij de andere berooft vanwege drugs.

Vervelend

De eigenaresse vindt alle commotie vooral erg vervelend voor de klanten die getuige zijn geweest van de aanhouding.

„Er waren zo’n zes mensen in de zaak toen het gebeurde. Ze werden allemaal gefouilleerd en moesten met hun handen in de lucht naar buiten lopen. Hun broodjes mochten ze niet opeten en betalen ook niet. Terwijl in mijn zaak eigenlijk niets is gebeurd, die overval was ergens anders.”

Ides kent de verdachten overigens van gezicht, zegt ze. „Ze kwamen hier wel vaker wat eten. Het zijn altijd goeie klanten geweest, hartstikke beleefd en keurig. Dus waarom zou ik ze weigeren?”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen