Edison voor openhartige Hoornse S10: ’Een uitzonderlijk talent’

S10 met de Edison.

S10 met de Edison.© Foto aNP

Eric Molenaar
Hoorn

De Hoornse zangeres en rapper S10 (Stien den Hollander) heeft maandagavond een Edison in de categorie Alternative gekregen voor haar debuutalbum Snowsniper.

’S10 toont zich met haar debuutalbum een uitzonderlijk talent op zowel muzikaal als tekstueel vlak, terwijl ze op een compleet authentieke manier theatrale invloeden met hiphop mixt’, stelde de jury. ’S10 geeft op een prachtige manier een stem aan een generatie. Een generatie die opgroeit in een wereld vol twijfel, met een onzekere toekomst, maar zonder de moed te verliezen’.

,,Ik ben gewoon heel dankbaar dat ik met mijn verhaal andere mensen ook hun verhaal laat durven delen, en ik hoop dat ik dat nog heel lang mag doen’’, zei een lichtelijk verblufte S10 in haar dankwoord.

Met ’mijn verhaal’ doelt de 19-jarige Stien den Hollander, oud-leerlinge van het Oscar Romero, op de ernstige psychische problemen waar zij jarenlang mee kampte. Ze zat een half jaar in een psychiatrische instelling, hoorde stemmen in haar hoofd en kampte met psychoses.

In 2017 brak de openhartige Hoornse door met het mini-album Antipsychotica, waarin zij onderwerpen als zelfdoding en depressie aansneed. In 2018, het jaar waarin ze de mavo afrondde, tekende zij een platencontract bij het gerenommeerde hiphop-label Noah's Ark. De mensen achter Noah’s Ark kregen dan ook van haar een extra bedankje, net als producer en beatmaker Sim Fane (Sam Lawalata).

Kilian Kayser en Timo Pisart volgden S10 een jaar lang voor een documentaire, die te zien is via: 3voor12.nl/s10

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen