260 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd vanwege storm Ciara [update]

260 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd vanwege storm Ciara [update]
SCHIPHOL

Op Schiphol zijn wegens de storm Ciara al 260 vluchten geannuleerd. Een woordvoerder van de luchthaven meldt dat het gaat om zowel inkomende als uitgaande vluchten.

Eerder op de dag waren er nog 120 annuleringen, maar dit aantal liep de afgelopen uren flink op. Naar verwachting vallen in de loop van de avond nog wel meer vluchten uit, aldus de zegsman. De vliegtuigen die wel gaan, zijn mogelijk vertraagd. De extra reistijd ligt gemiddeld tussen een half uur en drie kwartier.

Wat opvalt, is volgens de woordvoerder dat veel vluchten van en naar Groot-Brittannië niet doorgaan. ,,Daar heeft de storm ook veel impact op het vliegverkeer.’’ Verder betreft het vooral Europese vluchten. Een aantal vliegtuigen moest een doorstart maken vanwege de harde wind. ,,Dat gebeurt vaker met dit weer.’’

Een vliegtuig van Air Europa heeft volgens RTL Nieuws vijf keer tevergeefs geprobeerd te landen op Schiphol, waarop het toestel terugkeerde naar Madrid. Een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland kon dit bericht nog niet bevestigen. Volgens een passagier die zijn verhaal deed RTL Nieuws was er grote paniek aan boord.

De gevolgen van de storm vallen op Eindhoven Airport nog mee. Volgens een woordvoerder zijn twee vluchten naar Londen geannuleerd. ,,De verwachting is dat de wind hier nog zal aantrekken, dus reizigers moeten wel goed in de gaten houden of hun vlucht nog gaat.’’

Reizigers moeten ook maandag nog rekening houden met annuleringen en vertraging, waarschuwt een woordvoerder.

Volg hier ons liveblog over Ciara.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen