Premium

’De Ligt was snel naar de kleedkamer.’ Sofyan Amrabat uit Huizen blinkt uit tegen Juventus

’De Ligt was snel naar de kleedkamer.’ Sofyan Amrabat uit Huizen blinkt uit tegen Juventus
Sofyan Amrabat.
© Foto AFP/MARCO BERTORELLO
Amsterdam

De Italiaanse media kwamen superlatieven tekort. Sofyan Amrabat (23) uit Huizen liet tijdens Hellas Verona-Juventus (2-1) de eveneens opvallend aanwezige Cristiano Ronaldo verbleken en werd als uitblinker bij de stuntende thuisclub bedolven onder de complimenten.

Was dit dé perfecte wedstrijd?

„Perfect, perfect... Ik heb wel nog betere duels gespeeld. En de perfecte wedstrijd bestaat volgens mij niet, omdat er altijd ruimte voor verbetering is. Maar tegen Juve waren mijn passes vanaf het begin goed en ik won mijn eerste duels. Dan gaat het op een gegeven moment op de automatische piloot.”

Je strooide met passes als in je FC Utrecht-tijd.

„Na de trainingen oefen ik daar nog veel op. Ik houd niet van een kaats over twee meter of een simpel balletje links of rechts, maar ik probeer altijd iets te creëren. Bijvoorbeeld door niet voor de op het eerste gezicht logische pass te kiezen, maar door uit te stellen. Ondanks het risico dat ik in mijn spel leg, heb ik rond de 90 procent passnauwkeurigheid. Dat is lekker, omdat er vaak ook iets gebeurt als die ballen aankomen.”

Winnen van Ronaldo is niet velen gegeven.

„Ik vind hem nog steeds de beste speler ter wereld. Als je ook ziet hoe hij die 0-1 weer maakte, dan is dat pure klasse. Hij is een machine en ik heb veel respect voor hem. Het is lekker als je hem verslaat en van Juventus wint. Het zijn in feite drie bonuspunten.”

In hoeverre is er een last van je schouders gevallen door het tekenen van een droomcontract bij Fiorentina?

„Het is belangrijk dat ik me nóg meer op Hellas Verona kan focussen. Ik wil de club terugbetalen voor de kans die ze me in de Serie A hebben gegeven. Alle interesse heb ik nooit als druk ervaren. Maar als er in de Italiaanse kranten elke dag pagina’s vol over je worden geschreven, ligt afleiding toch op de loer. Dat is nu voorbij.”

Hoe is er op die transfer gereageerd?

„Heel positief. Net als op mijn spel tegen Juventus. Iedereen in Nederland is nogal verbaasd. Deze wedstrijd was live te zien op Ziggo Sport, dus konden de mensen me eindelijk weer eens goed beoordelen. Velen dachten dat ik ver boven mijn kunnen speelde, maar dit niveau haal ik al een tijdje.”

Wat zei Matthijs de Ligt na afloop tegen je?

„Ik heb hem voor de wedstrijd even gesproken, maar daarna niet meer, omdat wij de zege met onze supporters aan het vieren waren en hij begrijpelijkerwijs snel naar de kleedkamer was.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen