AZ-directeur Robert Eenhoorn over afgelasten AZ-Feyenoord: ’Dit is overmacht’

Theo Brinkman
Alkmaar

De Code Oranje die het KNMI heeft afgegeven voor zondag is voor de KNVB reden om een streep te zetten door alle voetbalwedstrijden van die dag. Zowel in het amateurvoetbal als in het betaald voetbal wordt niet gespeeld. De voetbalbond vindt dat de veiligheid in het geding is door de storm Ciara die volgens de voorspellingen zondag over Nederland raast.

Voor AZ betekent dat dat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet doorgaat. ,,We hadden de wedstrijd heel graag willen spelen, maar de veiligheid staat voorop. Er schijnt nogal wat aan te komen, qua storm, dus heeft de KNVB deze beslissing genomen’’, zegt directeur Robert Eenhoorn.

Eenhoorn begrijpt de overwegingen van de KNVB. ,,Kijkend naar de informatie die er nu is, en de voorspellingen die er zijn, moet je je afvragen of het verstandig zou zijn om de wedstrijden door te laten gaan. Iedereen moet immers de weg op, naar de stadions en na de wedstrijden weer naar huis.’’

Wanneer de wedstrijden worden ingehaald, is nog niet bekend. Voor AZ-Feyenoord zal de komende weken geen ruimte in de kalender zijn, want AZ speelt de komende drie weken ook al doordeweeks. Woensdag is AZ-NAC (KNVB Beker) en in de twee weken daarna speelt AZ in de Europa League op donderdag tegen LASK Linz. ,,Dat wordt nog wel een gepuzzel, ja, om een datum te vinden. Maar ja, dit is overmacht’’, zegt Eenhoorn.

Naast AZ-Feyenoord gaan ook FC Utrecht-Ajax, Sparta-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente niet door.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen