VV Alkmaar stevent na nederlaag in Zwolle toch weer af op de B-poule

Cas Broxterman
Zwolle

,,Jammer is een understatement.” De eerste woorden van trainer Corina Dekker na de teleurstellende 2-1 nederlaag bij PEC Zwolle zeggen genoeg.

Voor de voetbalsters van VV Alkmaar was de ontmoeting in Zwolle cruciaal in de strijd om een plek in de kampioenspoule. Toen PEC in de 38ste en 40ste minuut profiteerde van fouten achterin, zag Dekker de bui al hangen. Anna Ursem maakte het nog wel spannend. ,,Maar meer dan een punt zou er niet meer in zitten”, gaf Dekker toe. ,,We hebben twee cadeautjes weggegeven. Het is ons al te vaak overkomen dat we doelpunten met foutjes weggaven. Waar het dan aan ligt; of het nou de zenuwen, een gebrek aan concentratie of kwaliteit is, dat maakt eigenlijk niets meer uit. Feit is dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen. Daarvoor kunnen we ons niet achter excuses verschuilen.”

Voor het derde seizoen op rij lijkt het op het nippertje mis te gaan voor Alkmaar. Door de nederlaag is de kans groot dat de ploeg naar de B-poule wordt verwezen. ,,Enorm balen. Het gat is eigenlijk gewoon al te groot geworden. Nu speel je het hele jaar uit om niks, vier keer tegen dezelfde tegenstanders.” Een daarvan zal PEC Zwolle zijn, dat door de zege op evenveel punten als Alkmaar staat.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen