White Stones biedt Marlène een helft goed tegenstand

White Stones biedt Marlène een helft goed tegenstand
Egmond aan Zee

Het was een roerige week bij FC Marlène. Het overlijden van supporter en vrijwilliger Peter Schouten had er ingehakt. ,,Hij was een goede vriend. Ik draag deze overwinning dan ook aan hem op”, liet trainer Carlo van der Waals weten.

De Heerhugowaarders wonnen met 4-9 van White Stones. Tot halverwege boden de Egmonders goed wat tegenstand. ,,Na rust was de rol van de scheidsrechter cruciaal vond ik”, stelde nota bene Van der Waals. ,,Heel veel kaarten en vrije trappen, waarvan ik mij afvroeg: is dit nu nodig. Maar dat pakte voor ons niet ongunstig uit”, was de coach van de bezoekers eerlijk.

Grote man bij Marlène was Ismael Ouaddouh, die vijf treffers voor zijn rekening nam. ,,En de ene was nog mooier dan de andere”, jubelde Van der Waals. Ismael Hamdaoui (2), Stefan Dol en Nabil Akazoun maakten het negental vol.

Dat het zo ruim zou worden daar leek het dus voor rust niet op. ,,Over de eerste helft ben ik dan ook heel tevreden”, was White Stones-coach Rogier Bunink duidelijk. Via Justin Recourt kwam de thuisploeg op 1-1 en Huib Sprenkeling maakte er 2-3 van. Na rust werd er bij 2-4 nog een White Stones-treffer afgekeurd. ,,Daar viel meteen de 2-5 overheen en was het wel gespeeld”, baalde Bunink. Via nog twee treffers van Recourt kreeg de stand nog wel een wat draaglijker aanzien, maar spannend werd het niet meer. Van der Waals was vooral blij met de winst. ,,We gaven de goals wel wat makkelijk weg”, bleef hij kritisch. ,,En onderschatting lag op de loer, terwijl je weet dat dit voor de tegenstander een wedstrijd op zich is.”

Door gunstige resultaten elders is de top vier weer in het vizier. Het gat is nog maar één punt.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen