Met z’n allen spitten en snoeien om Gooise natuur nog mooier te maken en te houden; GNR Natuurwerkgroep zoekt vrijwilligers

Natuurwerkgroep GNR zoekt vrijwilligers.

Natuurwerkgroep GNR zoekt vrijwilligers.© Illustratie Wim Schras

Marjolein Vos
Huizen

Het onderhoud van de Gooise natuur ligt voor een deel in handen van de vrijwilligers van de Natuurwerkgroep van het Goois Natuurreservaat (GNR). Enkele dagen per week zijn ze met zo’n vijftien mannen en vrouwen te vinden in het bos, op de heide en de meenten waar ze spitten, snoeien, zagen, hakken en ploegen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, meldt Wim Schras namens de werkgroep.

„Het is pittig werk”, vertelt Schras. „Maar plezierig en vakkundig verricht onder leiding van een bioloog/ecoloog. In de bosgebieden komt de zich snel verspreidende Amerikaanse vogelkers veel voor. Deze struiken, jonge kiemplanten, boompjes en grotere bomen geven de inlandse soorten weinig licht en ruimte. Aangezien er wordt gestreefd naar een groter diversiteit is het verwijderen van deze vogelkers een van de zaken waar wij mee bezig zijn.” Ook in de Oostermeentgroeve bij de oeverzwaluwenwand en op de Gooise heide zijn de vrijwilligers te vinden.”

Belangstellenden kunnen zich op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend om half negen melden in de Oude Loods aan de Langerhuizenweg 3, hoek Crailoseweg in Huizen. Na de koffie en een werkbespreking trekt de groep vanaf 9 uur op de fiets het gebied in.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen