Toch vechtscheiding in fractie Hart voor Bloemendaal

Een klein jaar geleden was alles nog koek en ei.

Een klein jaar geleden was alles nog koek en ei.© United Photos/Paul Vreeker

Max Sipkes
Bloemendaal

Het besluit om de fractie van Hart voor Bloemendaal te ’splitsen’ is niet in goed overleg tot stand gekomen. Fractievoorzitter Marielys Roos besloot zelf haar collega Rob Slewe uit de fractie te zetten.

Ze schreef in een persbericht dat ze dat deed om Rob Slewe uit de wind te houden voor de vele kritiek op haar partij. Op haar Facebook-pagina zegt ze dat het besluit een list was. Door de splitsing zouden de twee raadsleden veel meer spreektijd krijgen in raadsvergaderingen.

Daarop klom ook Rob Slewe in de pen. Hij schrijft in een persbericht: „Afgelopen weekeinde heeft Marielys Roos besloten alleen verder te gaan als eenmansfractie Hart voor Bloemendaal. Dit besluit is abrupt genomen en betreft zeker geen besluit van de volledige fractie.”

Behalve van Rob Slewe heeft Roos ook afscheid genomen van duo-raadslid Christa Faas. Slewe benadrukt dat hij en Christa Faas niet achter het besluit van Roos staan. Er zou geen sprake zijn van een tactische zet. „Wat ons betreft is er ook geen sprake van een ’splitsing’ van Hart voor Bloemendaal.” schrijft hij. Hij hoopt spoedig onder een nieuwe partijnaam weer deel te nemen aan de debatten.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen