Campus Make IT Work van Hogeschool van Amsterdam blijft in Hilversum

Proosten op het langere verblijf van HvA in Hilversum.© Mediahuis

Leander Mascini
Hilversum

De Hogeschool van Amsterdam(HvA)-campus Make IT Work blijft in Hilversum. Het omscholingsprogramma streek in 2017 neer op het Mediapark en de proef is zo bevallen dat besloten is om permanent in de mediastad te blijven.

Dat maakten de HvA en de gemeente Hilversum dinsdagmiddag bekend op een persconferentie. Make IT Work is een omscholingsprogramma van de hogeschool waarmee hoogopgeleiden zonder specifieke ict-achtergrond de kans krijgen zich om te scholen naar ict-functies. Het traject is voor mensen met of zonder baan. De mensen die al aan het werk zijn kunnen er voor kiezen om zich op die manier door te ontwikkelen voor hun eigen of nieuwe functie. Mensen zonder baan hebben, zodra ze het omscholingstraject hebben afgerond, de garantie op een baan.

Uit de regio

De HvA richt zich met dit project vooral op werknemers uit het Gooi, die na een opleiding van zo’n vijf maanden ook weer aan het werk gaan in deze regio. „We bespreken bijvoorbeeld eerst met bedrijven op het Mediapark waar behoefte aan is, dan kunnen we die plekken opvullen”, legt Ronald Kleijn, projectleider Make IT Work uit.

Twee verdiepingen

De proef werd vijf jaar geleden gestart, en in 2017 kwam het naar Hilversum, met veel succes. „Inmiddels hebben we 457 mensen omgeschoold. En is Hilversum een fijne partner gebleken waarmee wij de groeiambities waar hebben kunnen maken”, aldus Kleijn. Hij legt uit dat de opleiding in het pand van MyBit aan de Koos Postemalaan op het Mediapark blijft. „Maar we gaan van een halve verdieping, naar twee verdiepingen. Al is het even wachten op de huidige huurders, die moeten er op 1 september uit zijn.”

Subsidie

De gemeente Hilversum is verheugd over de samenwerking met de HvA en is blij dat de HvA in Hilversum blijft. Wethouder Wimar Jaeger: „De gemeente heeft veel geïnvesteerd in het vestigingsklimaat van Hilversum. Ik zie de komst van de HvA als een bevestiging dat we op de goede weg zijn.” De volgende maand afscheidnemende wethouder noemt het omscholingstraject „uniek en succesvol”. Ook geeft hij aan dat de gemeente wat geld bijlegt. Een subsidie van 80.000 euro om dingen nu mogelijk te maken, daarna 35.000 euro per jaar als tegemoetkoming voor de huisvestingskosten van de opleiding. Dat is de komende vijf jaar het geval, daarna moet de HvA de kosten zelf gaan dragen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen